Eredivisie CV zwaait directeur Tielbeke na vijftien jaar uit

Eredivisie CV zwaait directeur Tielbeke na vijftien jaar uit

13 juni 2019 – De Eredivisie CV neemt na vijftien jaar afscheid van directeur Alex Tielbeke. Per 1 augustus zwaait hij af als statutair directeur van de ECV, drie maanden later legt hij zijn werkzaamheden neer als commercieel directeur bij Eredivisie Media & Marketing neer.

"Ik heb me vijftien jaar lang met ontzettend veel plezier en passie in mogen zetten voor het Nederlandse voetbal. Dat is in deze dynamische wereld best een forse periode, waarbij ik van ieder moment heb genoten. Vooral de oprichting en de verkoop van onze 'eigen' TV-zender (voorheen Eredivisie Live en nu FOX Sports) heb ik intensief beleefd, als een avontuur uit een jongensboek", aldus Tielbeke in een persbericht.

"En los van die mooie persoonlijke ervaring heeft dat initiatief ook de markt van sportrechten in Nederland een stevige impuls gegeven. Voor mij is nu het juiste moment aangebroken om de bakens te verzetten. Ik bedank al mijn collega's en zakelijke partners door de jaren heen voor een geweldige tijd en spreek in het bijzonder mijn dank uit aan alle Eredivisieclubs voor het in mij gestelde vertrouwen."

John Jaakke, voorzitter van de Eredivisie CV, ziet een gewaardeerde kracht vertrekken. "We vinden het jammer dat hij ons nu verlaat, maar begrijpen en respecteren ook dat hij na vijftien jaar toe is aan iets anders. We wensen hem daarbij alle succes en zullen zijn drive, innovatiekracht en het vermogen om mensen en partijen te verbinden missen."

gerelateerd