KNVB komt met polderoplossing voor afstaan internationals

KNVB komt met polderoplossing voor afstaan internationals

13 juni 2019 – In de Eerste Divisie was er vorig seizoen discussie over het afstaan van jeugdinternationals aan de teams van de KNVB. De clubs moesten spelers afstaan aan de bond terwijl de competitie in tegenstelling tot de Eredivisie gewoon doorging. De KNVB is nu met een oplossing voor dat probleem gekomen. De keuze ligt voortaan bij de clubs zelf.Vorig seizoen was hier veel discussie over, onder meer bij FC Twente dat Joël Drommel (op archiefbeeld) moest afstaan aan Jong Oranje. De keeper wist dat hij daar bankzitter zou zijn en koos er dus voor om in Enschede te blijven. Dat werd hem niet in dank afgenomen door de KNVB, die hem vervolgens een schorsing oplegde.

Dit probleem is nu verleden tijd, zegt Art Langeler tegen Voetbal International. "Los van het feit dat dit door de meeste Eerste Divisie-clubs juist als wenselijk werd gezien – spelen in de interlandperiode – denken we dat probleem de wereld uit te helpen met een schitterende polderoplossing", zegt de directeur voetbalontwikkeling van de KNVB.

"Clubs mogen kiezen: óf spelen zonder internationals op vrijdagavond óf inhalen met de internationals op maandagavond. Zo kan iedere club zelf zijn beleid hierop maken. Ik ben overigens een groot voorstander van niet spelen in de interlandperiode, ook toen ik nog trainer was van PEC Zwolle in de Eerste Divisie."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. woensdag 18 september 2019

  2. dinsdag 17 september 2019