Cambuur ziet RvC leeglopen: "Vervelend voor de club"

13 juni 2019, 12:02

SC Cambuur bracht woensdagavond naar buiten dat twee leden en de voorzitter van de Raad van Commissarissen per direct zijn opgestapt. Dit omdat er een onoverbrugbaar verschil van inzicht over het besturen van de club is ontstaan tussen de RvC en de directie. Directeur Ard de Graaf baalt.

De algemeen directeur heeft tekst en uitleg bij Omrop Fryslan. "Dit speelt al een tijdje. Dit is na een bepaalde periode de slotsom. We hebben niet met modder gegooid of elkaar de hersens in geslagen. Maar dit is de uitkomst. Het is niet leuk, maar het is zoals het is." Over waar precies de wrijving zit, wil De Graaf niets zeggen. "We laten het bij een verschil van inzicht, daar geven we inhoudelijk geen toelichting op. Dat hebben we afgesproken met het stichtingsbestuur, de raad van commissarissen en de directie, dus daar houd ik me ook aan. Het is duidelijk dat dit vervelend is voor de club en voor mensen."

Door het vertrek van de twee leden en de voorzitter bestaat de RvC nu uit drie leden, wat het minimale aantal is. "De Raad van Commissarissen is op kracht, want ze zijn met zijn drieën. Het stichtingsbestuur zit daarboven. Alles kan functioneren zoals het moet en we kunnen alle beslissingen nemen, die we moeten nemen", zegt De Graaf. "De pijn moet je nemen met elkaar en we moeten nu door om de club op het nieuwe seizoen voor te bereiden."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen