Spoorboekje: speelschema Eredivisie bekend, laatste test Seedorf

14 juni 2019, 07:00   Bijgewerkt: 13 juni 2019, 23:55

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op vrijdag 14 juni.

Nieuws

Speelschema Eredivisie bekend

Donderdag werd het speelschema van het nieuwe Premier League-seizoen bekend en vandaag is het de beurt aan de Eredivisie. De KNVB gaat naar buiten brengen hoe het schema van het seizoen 2019/2020 eruit gaat zien. Wie treffen elkaar in de eerste speelronde?

Wedstrijden

Jamaica (v) - Italië (v) (18.00 uur)

In de eerste groepswedstrijd wist Italië te stunten door Australië met 1-2 te verslaan. Weten de Italianen zich vanavond al te plaatsen voor de knock-outfase van het WK in Frankrijk? Tegen Jamaica, dat zondag onderuit ging tegen Brazilië, kan het team van bondscoach Milena Bertolini voor het eerst sinds de 1991 doorstoten naar de volgende ronde.

Kameroen - Mali (20.00 uur)

Hoe staat het Kameroen van bondscoach Clarence Seedorf er een week voor de start van de Afrika Cup voor? De Kameroeners spelen vanavond tegen Mali hun laatste oefenwedstrijd voor het Afrikaans kampioenschap van start gaat. Ajax-doelman André Onana, die tegen Zambia (2-1 winst) nog rust kreeg, zal waarschijnlijk onder de lat staan.

Engeland (v) - Argentinië (v) (21.00 uur)

In de eerste groepswedstrijd wist Argentinië te stunten door Japan op 0-0 te houden. Een gelijkspel tegen Engeland zou een nieuwe stunt zijn van de Argentijnen, die voor het eerst sinds 2007 weer deelnemen aan de mondiale eindronde. De Engelsen wonnen zondag met 2-1 van Schotland en staan er heel goed voor.

Voetbal op tv

15:00 uur: Japan (v) - Schotland (v), BBC One, live verslag van het duel op de WK Vrouwen

18:00 uur: Jamaica (v) - Italië (v), ARD, live verslag van het duel op de WK Vrouwen

21:00 uur: Engeland (v) - Argentinië (v), NPO 3, live verslag van het duel op de WK Vrouwen

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen