Roord geniet na: "Direct na de wedstrijd 200 berichten"

13 juni 2019, 08:50   Bijgewerkt: 13 juni 2019, 14:32

De Oranje-vrouwen hadden dinsdagmiddag de impulsen van Jill Roord nodig om af te kunnen rekenen met Nieuw-Zeeland (1-0). De invalster kwam in de tweede helft in het veld en scoorde in blessuretijd de enige treffer. Ze heeft genoten van de nasleep.

De speelster van Bayern München schurkt al jaren tegen een basisplaats aan bij Oranje, maar valt meestal buiten de boot. Dat zij dus de winnende goal maakte, deed haar goed. "Mijn telefoon was echt ontploft. Direct na de wedstrijd had ik al 200 berichten, maar 's morgens waren het er nog veel meer. Ik heb niet eens iedereen kunnen beantwoorden", zegt de 22-jarige speelster tegen De Telegraaf.

"Ik kan het niet goed uitleggen. Het is gewoon bizar. Ik zag mijn hoofd ook overal voorbij komen. Heel gek." Roord vond het mooi om het doelpunt opnieuw te bekijken. "Ik vond het vooral mooi om te zien hoe ik juichte, die oprechte opluchting. Echt genieten." Ondanks haar heldenrol rekent ze niet op een basisplaats in het restant van het toernooi. "Weet je, ik ben heel ongeduldig, maar dit is het enige wat ik kan doen. Ik heb veel complimenten gehad, maar ben er nu ook wel weer klaar mee. Zaterdag wacht ons weer een belangrijke wedstrijd. Wat mijn goal betekent voor het duel met Kameroen? Geen idee. Ik verwacht helemaal niets. Al helpt zo'n doelpunt natuurlijk wel."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen