Emmen neemt verplaatsbaar veld als tussenstap naar natuurgras

Emmen neemt verplaatsbaar veld als tussenstap naar natuurgras

13 juni 2019 – FC Emmen wil in 2020 overstappen op natuurgras. De club vindt het een te groot risico om nog een seizoen te spelen op het huidige kunstgrasveld op de Oude Meerdijk en kiest ervoor om een verplaatsbaar veld in het stadion te leggen.

Dat bevestigt directeur Ronald Lubbers tegenover het Dagblad van het Noorden. De club zit in een soort overbruggingsjaar richting de zomer van 2020 als er natuurgras in het stadion komt. "Eigenlijk zitten we hier dus helemaal niet op te wachten, maar er moest iets gebeuren", doelt Lubbers op de verplaatsbare mat die er gaat komen. "Wanneer wij nu natuurgras laten aanleggen, kost ons dat een miljoen euro. Die investering past op dit moment niet in ons budget en pas na volgend seizoen gaat de vergoedingsregeling in voor clubs die van kunstgras overstappen op natuurgras. Dan wordt het een ander verhaal."

Wat zeker is, is dat Emmen het huidige veld wil vervangen. De kans is aanwezig dat het veld niet meer aan de eisen van de KNVB voldoet. "Dat heeft te maken met zaken zoals de stuiterhoogte van de bal", zegt Lubbers. Nu komt er dus een soort toplaag op het veld te leggen, wat de goedkoopste oplossing is. Het kost Emmen ongeveer 250.000 euro. "Hiermee doen wij niet aan kapitaalvernietiging, want de nieuwe toplaag kunnen we eind volgend seizoen elders een plek geven. Zo behoudt het zijn waarde."

gerelateerd