Zivkovic gesleten aan Chinese club: "Niemand moest hem"

13 juni 2019, 00:15

Richairo Zivkovic was niet bepaald in trek toen KV Oostende hem afgelopen winter verkocht aan de Chinese tweedeklasser Changchun Yatai. De Belgische club wilde graag af van de 22-jarige aanvaller, maar vond lang geen geïnteresseerde partij. Zaakwaarnemer Louis de Vries doet bij Het Laatste Nieuws een boekje open over de transfer van de oud-jeugdinternational.

"Oostende wou af van Zivkovic - zwaar loon, weinig rendement. Zijn zaakwaarnemers boden hem aan bij honderd clubs en niemand moest hem. 'Louis, krijg jij hem niet weg, desnoods gratis?', vroeg Oostende mij", begint De Vries, die door de Belgische club werd ingeschakeld om een nieuwe club te vinden voor Zivkovic.

"Ik nodigde Dinamo Kiev uit voor de terugmatch in de halve finale voor de beker tegen Gent, waarin Zivkovic de ene na de andere kans verprutste - waarna die van Kiev zeiden: 'Louis, als ge nog eens ene weet, laat het maar zo, hé…'", vervolgt de belangenbehartiger. Via zijn zoon, die sinoloog is, kwam De Vries in contact met een Chinese club.  "Ik had hen gezegd: 'Zivkovic moet je pakken, ex-Ajax, Hollandse voetbalschool...'; ge moet uw waar wat kunnen verkopen, hé, Marc. Ze doen het! 2,5 miljoen euro transfersom."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen