Bizar eigen doelpunt wordt Françaises niet fataal

Bizar eigen doelpunt wordt Françaises niet fataal

12 juni 2019 – Frankrijk heeft zich woensdagavond zo goed als zeker geplaatst voor de knockout-fase van het WK door Noorwegen met 2-1 te verslaan. In Nice maakten de Françaises het zichzelf onnodig moeilijk. Een bizar eigen doelpunt van Wendie Renard kostte het gastland bijna de kop.Vanaf het eerste fluitsignaal had Frankrijk de overhand. De ploeg van bondscoach Corinne Diacre drukte Noorwegen terug op de eigen helft, maar slaagde er niet in om het overwicht in de score uit te drukken. Wat voor rust niet lukte, kregen de Françaises meteen na de theepauze wel voor elkaar. Valerie Gauvin kwam goed voor haar verdedigster en prikte de 1-0 binnen.

Er was geen vuiltje uit de lucht in Frankrijk, tot Renard in het eigen strafschopgebied kortsluiting kreeg. De 28-jarige verdedigster probeerde een ongevaarlijke lage voorzet van de Noren over de achterlijn te tikken, maar schoot de bal per ongeluk in het eigen doel. Haar fout werd Frankrijk niet fataal, want even later kreeg het gastland na inmenging van de VAR een strafschop, die benut werd door Eugenie Le Sommer.

Door de zege staat Frankrijk op zes punten uit twee wedstrijden. Noorwegen en Nigeria volgen in Groep A op drie punten, terwijl Zuid-Korea nog puntloos is.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 18 augustus 2019

  2. zaterdag 17 augustus 2019

  3. vrijdag 16 augustus 2019