Real Madrid pakt door en betaalt 53 miljoen euro voor Mendy

Real Madrid pakt door en betaalt 53 miljoen euro voor Mendy

12 juni 2019 – Real Madrid heeft opnieuw toegeslagen op de transfermarkt. De Madrilenen maken woensdagavond de komst van Ferland Mendy wereldkundig. De 24-jarige verdediger wordt overgenomen van Olympique Lyon, dat 48 miljoen euro verdient aan de verkoop van de Fransman. Door bonussen kan de transfersom nog met vijf miljoen euro oplopen.

De overgang van Mendy hing de afgelopen dagen in de lucht. De Franse bondscoach Didier Deschamps 'verklapte' tijdens een persconferentie dat de vleugelverdediger zijn loopbaan in Madrid zou vervolgen. De viervoudig Frans international speelde de voorbije twee seizoenen bij Olympique Lyon, dat hem in de zomer van 2017 bij Le Havre oppikte uit de Ligue 2. In totaal speelde Mendy 79 officiële wedstrijden in het shirt van Lyon.

Na het mislukte seizoen, waarin naast alle prijzen werd gegrepen, is Real Madrid de selectie flink aan het renoveren. Mendy is niet de eerste speler voor wie grof geld wordt betaald. Eerder maakten Rodrygo (Santos), Eder Militão (FC Porto), Luka Jovic (Eintracht Frankfurt) en Eden Hazard (Chelsea) al de overstap naar de Spaanse hoofdstad. In totaal gaven de Madrilenen al meer dan driehonderd miljoen euro uit.

Mendy heeft zich voor zes jaar verbonden aan De Koninklijke. Hij zal op 19 juni worden gepresenteerd aan het Madrileense publiek.

gerelateerd