Brood blijft coach bij NAC en tekent voor twee jaar

Brood blijft coach bij NAC en tekent voor twee jaar

12 juni 2019 – Ruud Brood is ook de komende twee seizoenen trainer van NAC Breda. Het was lang onduidelijk of de oefenmeester aan zou blijven, nadat hij als interim-coach instapte. Inmiddels heeft de degradant van afgelopen Eredivisie-seizoen duidelijkheid gegeven dat Brood ook de komende twee jaar eindverantwoordelijke is bij De Parel van het Zuiden.Dat meldt de club via de officiële kanalen. "Bij mijn aantreden in maart heb ik direct uitgesproken dat ik bij een eventuele degradatie niet weg zou lopen voor de uitdaging om met NAC de Eerste Divisie in te gaan", aldus Brood. "De degradatie is helaas een feit geworden en de opgave om terug te keren op het hoogste is niet eenvoudig, maar mijn geloof in deze club is dermate groot dat ik vol overtuiging aan de slag ga. Het is nu zaak dat we als selectie, staf, organisatie, supporters en sponsoren het afgelopen seizoen gauw vergeten en de spirit terugkrijgen om te bouwen aan iets nieuws. NAC moet haar smoel terugkrijgen, laten we daar ons best voor gaan doen."

Ook technisch directeur Tom van den Abbeele - die sindskort ook actief is in Breda - is content met het nieuws. "Ruud was vanaf het begin onze eerste keus, vandaar dat we blij zijn dat we tot een akkoord zijn gekomen", laat hij weten. "We hebben een intensieve periode met elkaar achter de rug, waarbij we alles op een rijtje hebben gezet. Het moge duidelijk zijn dat het langer duurde dan gepland, maar het heeft ons wel de kans gegeven om een zorgvuldige afweging te maken en de ambities op elkaar af te stemmen. We zijn ervan overtuigd dat Ruud alles in huis heeft om een team te smeden dat voor elkaar door het vuur gaat en komend seizoen gaat strijden voor promotie."

Puntenrecord in Nijmegen
Brood was eerder met RKC Waalwijk en NEC succesvol door te promoveren naar de Eredivisie. In Nijmegen deed hij dat zelfs met een puntenrecord van 101 (!) punten: dat is nog altijd niet verbroken in de Eerste Divisie. Wat dat betreft weet Brood, die instapte toen Mitchell van der Gaag vertrok, in elk geval met welk bijltje te hakken op het tweede niveau van Nederland. Hoewel de selectie met zestien vertrekkende spelers een flinke leegloop kent, zijn de eerste spelers voor komend jaar ook binnen. Nick Olij en Robin Schouten werden reeds vastgelegd. 

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 23 september 2019

  2. zondag 22 september 2019