Hamburger SV gaat de wereldberoemde stadionklok afbreken

Hamburger SV gaat de wereldberoemde stadionklok afbreken

12 juni 2019 – Hamburger SV gaat de beroemde stadionklok in het Volksparkstadion verwijderen. Het uurwerk gaf aan hoe lang de club in de Bundesliga speelde. Die hield een jaar geleden na 54 jaar, 261 dagen, 36 minuten en 2 seconden op met tikken. HSV wil zich niet langer vastklampen aan het verleden.Volgende maand, na het concert van Pink op 8 juli in Hamburg, wordt de klok afgebroken. "We willen onszelf richten op de toekomst", zegt voorzitter Bernd Hoffmann tegen BILD. "Constant in de achteruitkijkspiegel kijken zal niet helpen."

Tot aan de degradatie speelde HSV onafgebroken in de Bundesliga. De klok aan de tweede ring hield dit tot aan de seconde bij. Toen het doek viel, paste de club de aanduiding op de klok aan. 'In der Bundesliga seit' werd vervangen door 'Traditionverein seit', verwijzend naar hoe lang HSV al bestaat.

De werkgever van Rick van Drongelen wilde het afgelopen seizoen terugkeren naar het hoogste niveau. Dat mislukte faliekant. HSV greep zelfs naast de beslissingswedstrijd voor promotie. In plaats van Die Rothosen, promoveerden FC Köln, Paderborn en Union Berlin.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 18 augustus 2019

  2. zaterdag 17 augustus 2019