'Fernandez nieuw bij Roda JC en krijgt taken van Van Veldhoven'

12 juni 2019, 11:03

Jean-Paul de Jong krijgt in de technische staf van Roda JC te maken met Jose Maria Fernandez Rubio. De Spanjaard is een expert in data-analyses en is door de nieuwe Mexicaanse eigenaar Mauricio Garcia de la Vega toegevoegd aan de technische staf van de Limburgers: hij komt over van het Spaanse Murcia.

Dat schrijft De Telegraaf althans. De nieuwe Mexicaanse eigenaar van Roda JC stelde eerder deze week De Jong aan als hoofdcoach, maar Fernandez neemt dus eveneens plaats in de technische staf. Hij heeft zichzelf op zijn Linkedin niet alleen voorgesteld in deze functie, maar ook als 'Secretario Técnico y Director de Fútbal Internacional'.

De vertaling daarvan komt neer op 'secretaris en directeur voetbal internationaal', wat veel gelijkenissen lijkt te hebben met de functie van Harm van Veldhoven. De Belg is momenteel nog in dienst als technisch directeur, maar meldde zich tegelijkertijd met de aanstelling van De Jong ziek in Limburg. Er werd verzocht om geen contact met hem op te nemen, maar wel met Pieter Nieuwenhuis – de woordvoerder van de nieuwe eigenaar. Mogelijk heeft Van Veldhoven dus zijn langste tijd bij Roda JC gehad.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen