Noord-Ieren op negen punten van Oranje: "Kloof was ons doel"

12 juni 2019, 09:37

Bondscoach Michael O'Neill wil dat Noord-Ierland gelooft in een stunt in de EK-kwalificatiegroep van Nederland. Hoewel het een vertekend beeld is, is het verschil met Oranje negen punten. "Deze kloof was ons doel toen we in maart voor het eerst bijeen kwamen voor de kwalificatie", zegt O'Neill.

Noord-Ierland boekte dinsdag een late overwinning bij Wit-Rusland (0-1). "Soms denken mensen dat zulke wedstrijden een formaliteit zijn voor ons. Maar dat is niet zo. We winnen hier niet even met 3-0", citeert Belfast Telegraph de keuzeheer.

The Green & White Army speelde al vier kwalificatiewedstrijden, Nederland kwam nog maar twee keer in actie. Bovendien speelde Noord-Ierland hun wedstrijden tegen de mindere goden van de poule: Estland en dus Wit-Rusland. In de resterende vier duels treft de koploper van groep C Oranje en Duitsland. "De spelers moeten erin geloven dat zij kunnen winnen", aldus O'Neill. "Met geloof, energie en de fans hebben we kans. De duels worden een volgende indicatie van hoe ver wij zijn."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen