Oranje-dagboek #6: Nouwen naar huis, curieuze eigen doelpunten

Oranje-dagboek #6: Nouwen naar huis, curieuze eigen doelpunten

12 juni 2019 – Dag zes van het WK stond in het teken van de curieuze eigen doelpunten. Bij zowel Nigeria - Zuid-Korea als Frankrijk - Noorwegen werd er achterin flink gestunteld. Verder reisden de Leeuwinnen daags na de zege op Nieuw-Zeeland af naar Valenciennes en namen zij afscheid van Aniek Nouwen.Nouwen weer naar huis
Voor Aniek Nouwen zit het WK er na de start van de Leeuwinnen definitief op. In Frankrijk zag ze nog hoe haar ploeggenotes wonnen van Nieuw-Zeeland, maar daarna vertrok de PSV-speelster richting Nederland. Door de blessure van Kika van Es stond ze reserve op de lijst van Sarina Wiegman, maar uiteindelijk werd er geen beroep gedaan op Nouwen. Voor haar zit het toernooi er dus alweer op.

Curieuze eigen doelpunten
Op de zesde dag van het WK werden ook het tweede en derde eigen doelpunt van het toernooi gemaakt. En tot twee keer toe ging er een flinke fout aan vooraf. De Zuid-Koreaanse Do-Yeon Kim verschalkte op knullige wijze haar eigen doelvrouw toen ze probeerde een hoge pass probeerde weg te werken en Wendie Renard maakte het nog bonter door van dichtbij de bal niet over de achterlijn, maar de doellijn te tikken. Geen heel goede reclame voor het vrouwenvoetbal.

Mannen blijven toch interessanter
Hoewel de Oranje-dames de eerste poulewedstrijd gewonnen hebben en het succes is ingezet, blijven de mannen momenteel toch nog commercieel interessanter dan de vrouwen. Dat bleek uit een onderzoek van Fonk. Bij dertig procent van de bedrijven is nagedacht of men aandacht wilde besteden aan het WK Vrouwen: bij tien procent gebeurde dat ook daadwerkelijk. Rondom EURO 2020 acht een kleine veertig procent het interessant, waarbij de kans groot wordt geacht dat ze ook daadwerkelijk instappen: zo'n vijftien bij de vrouwen tegenover 37 procent bij de mannen.

'Geen WK-titel Oranje'
103-voudig international Anouk Hoogendijk blijft tegenover De Telegraaf na de volledige eerste speelronde in alle poules op het WK bij haar voorspelling dat Oranje niet verder komt dan de halve finale. De voormalig speelster van onder andere Ajax ziet Frankrijk én USA nog altijd als de grote favoriet en hoopt dat de Leeuwinnen meer naar voren gaan voetballen, 'zoals Ajax dit seizoen'. Gezien de sterkte opponenten zou het volgens Hoogendijk geen schande zijn als ze slechts tot de kwartfinale reiken.

Eerste afvaller lijkt bekend
Het WK is nog maar net begonnen, maar voor Zuid-Korea alweer bijna voorbij. De ploeg van Deok-yeo Yoon ging vanmiddag onderuit tegen Nigeria en is na twee wedstrijden nog steeds puntloos. En dat terwijl men de Zuid-Koreanen in aanloop naar de eindronde een goede kans toedichtten om door te stoten naar de laatste zestien. Zo is het ook nog zeker niet het WK van Azië, dat met vier deelnemers nog geen één keer scoorde en al twintig doelpunten tegen kreeg.

Basiskrachten krijgen rust
Daags na de overwinning stonden de Leeuwinnen in Valenciennes weer op het trainingsveld. Althans, niet iedereen. Alleen de speelsters die tegen Nieuw-Zeeland niet in de basis startten, werkten een training af. De reserves en invalsters Jill Roord, Lineth Beerensteyn en Merel van Dongen waren te bewonderen op het veld van Stade Municipal Saint Amand les Eaux. De rest kreeg een dagje rust.

Uitslagen
Nigeria - Zuid-Korea 2-0
Duitsland - Spanje 1-0
Frankrijk - Noorwegen 2-1

Oranje op socialsgerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 20 juni 2019

  2. woensdag 19 juni 2019

  3. dinsdag 18 juni 2019