Steijn kijkt uit naar financiële én sportieve klus bij Al-Wahda

Steijn kijkt uit naar financiële én sportieve klus bij Al-Wahda

12 juni 2019 – Maurice Steijn is blij met de overstap die hij heeft gemaakt naar Al-Wahda. Hoewel de coach eigenlijk op zoek was naar een overgang in de Eredivisie, grijpt hij deze kans met beide handen aan. Niet alleen financieel is het een mooie kans, maar ook sportief kijkt hij uit naar deze uitdaging. "De tijd dat je lacherig kon doen over het voetbal daar, is wel voorbij", stelt hij.Tegenover Voetbal International gaat hij in op zijn overstap. Met een team met onder andere Nordin Amrabat, Ahmed Musa en Brad Jones heeft de coach een goed elftal in de Verenigde Emiraten, vindt de opvolger van Henk ten Cate, die Steijn als opvolger noemde. "'Ik weet hoe kritisch hij is. Dat hij je dan noemt, vind ik wel een eer", aldus Steijn, die eerst bezig was met een transfer naar PEC Zwolle.

Dat ging echter niet door, maar niet vanwege financiële redenen. PEC Zwolle wilde te snel een antwoord. "Ik had nog zo veel te regelen in Venlo qua huis, qua gezin, qua afkoopsom met VVV, terwijl we ook nog moesten spelen tegen nota bene PEC en die woensdag erop Vitesse", aldus de oefenmeester. "Ik laat me niet onder druk zetten, door niemand. Dus dan maar niet naar Zwolle. Het had echt niet alleen te maken met welke financiële eisen dan ook."

Steijn, die ooit hoopt terug te keren bij VVV-Venlo, neemt zijn zoon mee – al bevestigde ADO Den Haag de overstap nog niet. "Ook voor hem een goede stap om in een competitie met mannen beter te worden, want ook komend seizoen is hij officieel nog A-junior." Zijn dochter gaat mee en naar een internationale school.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 20 juni 2019

  2. woensdag 19 juni 2019

  3. dinsdag 18 juni 2019