Cillessen: Barça-exit lastiger door verziekte markt

Cillessen: Barça-exit lastiger door verziekte markt

12 juni 2019 – Jasper Cillessen beseft dat het niet makkelijk wordt om komende zomer een transfer te maken bij FC Barcelona. Hoewel de keeper zeker is dat hij wil vertrekken uit Catalonië en naar een club wil uit een van de vijf grote competities, wordt een overgang géén simpel klusje. De geruchten gaan zelfs dat er zestig miljoen euro op tafel moet komen voor de goalie. "Wat ik wel zeker weet, is dat Barcelona niet zal zeggen dat ik zo voor een appel en een ei de deur uit mag."Dat vertelt de keeper tegenover Voetbal International. Een prijs hoorde Cillessen nog niet, maar de kans is groot dat Barcelona mede vanwege 'symboolpolitiek' een fors bedrag gaat vragen. Dat is óók omdat andere keepers, onder wie Kepa en Alisson, enorm duur waren. Cillessen: "De hele markt is eigenlijk verziekt, zo eerlijk moeten we ook wel zijn. Er worden belachelijk hoge bedragen betaald voor spelers van wie je aan de ene kant denkt: Niemand is zó veel waard. Maar tegelijkertijd bepaalt de markt dat gewoon en ben je er toch van afhankelijk", beseft hij.

Aangezien Cillessen inmiddels de dertig gepasseerd is, wil hij vertrekken. "Tijdens een training kun je zo goed keepen als je wilt en dat is ook belangrijk, maar het zijn de wedstrijden waarin je het zult moeten laten zien. En juist dáár ben ik aan toe", legt hij uit. Ook weet hij dat hij de concurrentiestrijd met Marc-André Ter Stegen niet gaat winnen. "We hebben de afgelopen jaren allebei stappen gemaakt in onze ontwikkeling, maar toch bleef hij me steeds net voor. Hij geldt niet voor niets als een van de beste keepers ter wereld. Op een gegeven moment weet je dat wel."

Omdat Cillessen 'letterlijk moe' is geworden na het zware jaar, hoopt hij snel duidelijkheid te krijgen over zijn toekomst. Dat moet leuker zijn dan afgelopen seizoen, waarin hij de laatste finales verloor met Barcelona en Nederland. "Het was veel en vaak volle bak trainen, niet spelen, veel blessuretjes gehad, veel reizen met de ploeg, privé een aantal dingetjes veranderd; als je dat alles zo bij elkaar optelt, is het een zwaar jaar geweest. Eentje dat ik het liefste zo snel mogelijk wil vergeten."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 23 september 2019

  2. zondag 22 september 2019