De Jong: Oranje wordt alleen maar beter richting het EK

De Jong: Oranje wordt alleen maar beter richting het EK

12 juni 2019 – Frenkie de Jong denkt dat het Nederlands elftal nog een stuk beter kan presteren dan het tijdens de Nations League heeft gedaan. De middenvelder is dan ook hoopvol over het EK van de volgende zomer, al wil hij Oranje zeker niet als favoriet bestempelen. "Ik denk wel dat we hebben laten zien dat mensen weer rekening met ons moeten houden."Dat vertelt hij tegenover De Telegraaf. "Ik denk dat wij met Oranje nog veel beter kunnen. Het voordeel is ook dat we alleen maar jongens hebben die zich nog steeds ontwikkelen", aldus De Jong, die weet dat het Nederlands elftal volgend jaar weer een stap verder is. "Dan hebben we nog verder aan onze speelwijze kunnen schaven. Omdat de sfeer in het team heel goed is, kan het alleen maar beter worden."

Hoewel Nederland de finale van de Nations League haalde, ziet De Jong Oranje niet als grootste kanshebber voor het EK. "We zullen niet een van de topfavorieten zijn. Dat maakt ook niet uit. Als we die beker maar winnen", vertelde de middenvelder, die ook nog in ging op de rol van bondscoach Ronald Koeman.

"Ik kende hem nog niet persoonlijk, maar vanaf de eerste dag is hij duidelijk naar mij toe geweest. Hij straalt een soort rust uit, dat geeft vertrouwen en doet ons team goed. Hij laat ons meedenken en meepraten, totdat er beslissingen moeten worden genomen: dan bepaalt hij", aldus de Ajacied, die deze zomer overstapt naar FC Barcelona.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 24 februari 2020

  2. zondag 23 februari 2020