Gisteren gemist: VS sloopt Thailand en kassa voor Lionel Messi

Gisteren gemist: VS sloopt Thailand en kassa voor Lionel Messi

12 juni 2019 – In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op dinsdag 11 juni.Nederland ziet concurrentie weglopen
Duitsland heeft in de EK-kwalificatiegroep van Nederland een monsterzege geboekt op Estland: 8-0. Noord-Ierland behield zijn honderd procent score door een late overwinning bij Wit-Rusland en is het verschil met Oranje - met twee wedstrijden minder gespeeld - opgelopen tot negen punten.

Wie overleeft de spannende poule H?
De spanning in poule H van de EK-kwalificatie is na vier wedstrijden extreem groot. De bovenste drie ploegen hebben allemaal negen punten. Frankrijk behaalde dat aantal vanavond door simpel met 0-4 te winnen van hekkensluiter Andorra, terwijl IJsland aansloot bij de bovenste twee ploegen na een 2-1 zege op Turkije in een duel waar de afgelopen dagen al veel over was gesproken.

Ongenadig harde tik voor Thailand
De Verenigde Staten heeft dinsdagavond de grootste WK-zege ooit geboekt. Onder aanvoering van Alex Morgan, die vijf keer scoorde, speelde de topfavoriet Thailand compleet van de mat: 13-0. Halverwege stond het nog maar 3-0. Het record was in handen van Duitsland, dat in 2007 met 11-0 won van Argentinië.

Huiswerk voor Oranje Leeuwinnen 
De WK-opener tegen Nieuw-Zeeland (1-0) leverde de Oranjevrouwen drie punten op, maar ook een hoop huiswerk.  Te veel Leeuwinnen haalden niet hun gebruikelijke niveau. Na het winnende doelpunt van invalster Jill Roord gaan de speelsters op rapport bij FCUpdate.nl.

Kassa voor Messi
En Lionel Messi is de best betaalde sporter ter wereld. De Argentijn strijkt een jaarsalaris op van 112 miljoen euro. Dat blijkt uit de ranglijst van zakenblad Forbes. Cristiano Ronaldo (96 miljoen) en Neymar (92 miljoen euro) maken de top-drie compleet.

Lees ookOranje-dagboek #5: Oranje optocht, 13 keer raak voor VS

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 23 september 2019

  2. zondag 22 september 2019