Mino Raiola begint vakbond voor voetbalmakelaars

11 juni 2019, 23:37

Mino Raiola heeft recent een internationale vakbond voor voetbalmakelaars opgericht. Het Football Agents Forum, zoal de makelaarsbond heet, wil meepraten als er besluiten worden genomen over veranderingen in het voetbal, bijvoorbeeld op het gebied van transfers.

Voetbal International schrijft dat Raiola begin vorige maand in een brief de oprichting van zijn vakbond bekend heeft gemaakt. Dit deed hij volgens het weekblad, omdat er bij de FIFA wordt nagedacht over de hervorming van het transfersysteem. Die aanpassingen zouden ervoor moeten zorgen dat makelaars zoals Raiola minder macht krijgen. Bij gesprekken hierover zitten doorgaans nooit makelaars aan tafel, omdat zij niet zijn verbonden in een belangenorganisatie die kon deelnemen aan die overleggen. Raiola springt nu in dat gat.

Schorsing

De brief waarin Raiola de oprichting van zijn vakbond aankondigde, kwam vlak voor hij een schorsing aan zijn broek kreeg van zowel de FIFA als de Italiaanse voetbalbond. Dit was eveneens begin mei. In totaal mag hij drie maanden geen zaken afhandelen. De schorsing verloopt begin augustus. Raiola liet na dat nieuws al weten het niet eens te zijn met dat besluit.

Lees ookFIFA volgt Italiaanse bond en schorst Raiola voor drie maanden

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen