Poule I: België dendert door richting EK, Rusland blijft in het spoor

Poule I: België dendert door richting EK, Rusland blijft in het spoor

11 juni 2019 – België moet nog een aantal wedstrijden spelen, maar lijkt nu al zo goed als zeker van plaatsing voor het EK van volgende zomer. Door een 3-0 thuiszege op Schotland bleven de Belgen ongeslagen en is het gat met de ploegen onder de top twee nu zes punten. Het enige land dat België voorlopig bij kan houden is Rusland, dat zakelijk met 1-0 won van Cyprus.België – Schotland 3-0
Voor het vierde kwalificatieduel op rij is België foutloos gebleven. Onze zuiderburen wonnen op eigen veld met 3-0 van Schotland. De bezoekers hielden in dit duel lang stand, want de openingstreffer viel pas in de blessuretijd van de eerste helft. Romelu Lukaku kon na goed voorbereidend werk van Eden en Thorgan Hazard voor de 1-0 zorgen. De Schotten hadden in het eerste bedrijf het initiatief aan de Belgen gelaten en moesten door deze tik vlak voor rust in de tweede helft meer risico's gaan nemen. Tien minuten na de thee maakte Lukaku al aan alle onzekerheid een einde door de 2-0 aan te tekenen. Kevin de Bruyne maakte er in de blessuretijd van de wedstrijd zelfs nog 3-0 van. Koploper België heeft nu twaalf punten uit vier duels, dat zijn er drie meer dan nummer twee Rusland en al zes meer dan nummer drie Kazachstan. De Belgen kunnen het EK dus al ruiken.

Rusland – Cyprus 1-0
Rusland bleef in het spoor van België door het derde kwalificatieduel op rij te winnen. Een galavoorstelling in eigen huis werd het echter niet, want tegen Cyprus werd het slecht 1-0. Cyprus had de laatste drie duels verloren, maar wisten de Russen lang op 0-0 te houden. Spits Artjom Dzjoeba leek de verlossende 1-0 binnen te schieten, maar zijn treffer werd terecht afgekeurd wegens buitenspel. Voor rust vonden de Russen hun bevrijdende treffer echter alsnog. Aleksei Ionov schoot zeven minuten voor de pauze een afgemeten voorzet hard binnen. In het tweede bedrijf deed Rusland verwoede pogingen het doelsaldo nog wat op te krikken, maar bij die ene treffer bleef het uiteindelijk. Het zal de Russen uiteindelijk niet veel uitmaken, want met de winst blijven zij op koers voor deelname aan het EK.

Uitslag:
Kazachstan – San Marino 4-0

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. woensdag 21 augustus 2019

  2. dinsdag 20 augustus 2019