Frankrijk herpakt zich en IJsland wint beladen duel

Frankrijk herpakt zich en IJsland wint beladen duel

11 juni 2019 – De spanning in poule H van de EK-kwalificatie is na vier wedstrijden extreem groot. De bovenste drie ploegen hebben allemaal negen punten. Frankrijk behaalde dat aantal vanavond door simpel met 0-4 te winnen van hekkensluiter Andorra, terwijl IJsland aansloot bij de bovenste twee ploegen na een 2-1 zege op Turkije in een duel waar de afgelopen dagen al veel over was gesproken.Andorra – Frankrijk 0-4
De grootste verrassing van de eerdere EK-kwalificatieduels van afgelopen weekend was toch wel de nederlaag van wereldkampioen Frankrijk op bezoek bij Turkije. Het elftal van bondscoach Didier Deschamps was er dan ook veel aan gelegen om tegen dwergstaat Andorra te laten zien dat die zeperd een incident was. Andorra, dat nog geen enkel doelpunt wist te maken in deze poulefase, hield zo'n tien minuten stand. Daarna zorgde Kylian Mbappé er met een fraai wippertje voor dat de ban werd gebroken: 0-1.

Voor rust gooide Frankrijk het duel vervolgens in het slot. Na een half uur verdubbelde Wissam Ben Yedder de score en in de blessuretijd van de eerste helft maakte Florian Thauvin ook de 0-3. Frankrijk nam na rust gas terug, in ieder geval als het om het maken van doelpunten ging. Kurt Zouma maakte er na een uur nog wel 0-4 van, waardoor Frankrijk nu op doelsaldo bovenaan in de groep staat.

IJsland – Turkije 2-1
Vooraf was er al veel te doen om deze wedstrijd, nadat de Turken een officiële klacht hadden ingediend voor de behandeling bij hun komst op IJsland. De controles op de luchthaven duurden erg lang en er verschenen beelden waarop een toerist een Turkse speler interviewde met een afwasborstel. Op het veld kwam Turkije ook van een koude kermis thuis, want IJsland trok aan het langste eind. Na twintig minuten opende Ragnar Sigurdsson de score en tien minuten later zorgde hij ook voor de 2-0.

Voor rust werd het echter weer spannend, want vijf minuten voor de pauze maakte Dorukhan Toköz er 2-1 van. In de tweede helft probeerden de Turken het wel, maar bleven de IJslanders overeind. Daar hadden ze wel zo nu en dan wat tijdrekken voor nodig. Door de winst van IJsland heeft die ploeg nu evenveel punten in de poule als Turkije en koploper Frankrijk, namelijk negen. De spanning is daar dus om te snijden.

Uitslag
Albanië - Moldavië 2-0

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. dinsdag 25 juni 2019