Poule E: Doelpuntenregen in drie minuten, Hongarije koploper

Poule E: Doelpuntenregen in drie minuten, Hongarije koploper

11 juni 2019 – Supporters van de kwalificatiewedstrijd tussen Azerbeidzjan en Slowakije die rond het half uur besloten om even naar het toilet te gaan, konden zichzelf bij terugkomst op hun stoeltje wel voor hun kop slaan. Rond die tijd vielen er binnen drie minuten namelijk drie doelpunten in Bakoe. Het leverde Slowakije een dikke overwinning op, maar niet de koppositie in de poule.Azerbeidzjan – Slowakije 1-5
Slowakije had wat goed te maken nadat het vorige EK-kwalificatieduel tegen Wales nog werd verloren. Het nog puntloze Azerbeidzjan bleek daarvoor de ideale tegenstander. Ex-Ajacied Stanislav Lobotka opende al na acht minuten de score voor de bezoekers en die stand bleef lang op het bord staan, totdat de spectaculaire drie minuten aanbraken voordat het laatste kwartier van de eerste helft inging. In de 27ste minuut schoot Juraj Kucka een vrije trap van een flinke afstand schitterend binnen en hij verdubbelde zo de voorsprong.

Er lang konden de Slowaken daar niet van genieten, want twee minuten daarna had Ramil Seydayev met een schot in de kruising de aansluitingstreffer alweer aangetekend. Een minuut daarna lag de bal er aan de andere kant weer in via vedette Marek Hamšík. Deze voorsprong gaf Slowakije niet meer uit handen. Hamšík scoorde nog een keer en ook Dávid Hancko deed nog een duid in het zakje: 1-5.

Hongarije – Wales 1-0
Ondanks de grote zege van Slowakije pakte die ploeg niet de koppositie in de poule, want die ging naar Hongarije. De Hongaren hadden de eerste wedstrijd in deze poule nog verloren van Slowakije, maar vervolgens twee keer gewonnen. In de vierde wedstrijd leek de ploeg lang puntverlies te gaan lijden thuis tegen Wales, maar in de slotfase kwam het allemaal toch nog goed. Adam Szalai hield de bal uitstekend bij zich tussen twee verdedigers en kon klaarleggen voor Mate Patkai en die schoot tien minuten voor tijd Hongarije toch nog naar drie punten en de koppositie.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. dinsdag 28 januari 2020

  2. maandag 27 januari 2020