Trainer René Eijer vindt nieuwe baan na vertrek bij Fortuna Sittard

11 juni 2019, 21:53

René Eijer is de nieuwe trainer van amateurclub EVV uit Echt. Dat heeft de vereniging uit de Derde Divisie vanavond bevestigd. Voor Eijer betekent dat dat hij in het trainersvak blijft na zijn vertrek bij Fortuna Sittard eerder deze zomer.

Eijer hield samen met assistent-coach Kevin Hofland promovendus Fortuna Sittard in de Eredivisie door op de vijftiende plaats te eindigen. Eijer had nog een doorlopend contract bij de club uit Sittard, maar besloot toch te vertrekken. Dit had te maken met het feit dat Eijer lijdt aan de ziekte MS. "Er is volgend seizoen meer veldwerk nodig en dat moet ook van de hoofdtrainer komen. Die moet dus een soort dubbelrol gaan spelen. Ik kan me weliswaar zonder moeite op het veld begeven, maar als er zaken voorgedaan moeten worden dan moet ik afhaken", zei Eijer over zijn besluit om te stoppen bij Fortuna.

Lees ookEijer vertrekt ondanks doorlopend contract bij Fortuna Sittard

Bij EVV gaat de 56-jarige oefenmeester dus een aantal niveaus lager aan de slag. De club komt uit in de Derde Divisie van het zondagamateurvoetbal en eindigde op dit vierde niveau van Nederland vorig seizoen één plek boven de nacompetitiestreep. Eijer heeft ervaring in het amateurvoetbal, want voor zijn stap naar Fortuna was hij tussen 2016 en 2018 trainer bij achtereenvolgens vv Sittard en BSV Limburgia. Beide clubs coachte hij één seizoen. Bij EVV is Eijer de opvolger van Tini Ruijs, die in het verleden ook nog even kort trainer was bij Fortuna Sittard.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen