Sari van Veenendaal prijst stoet Oranjefans: "Niet normaal dit"

11 juni 2019, 20:54

Aanvoerder Sari van Veenendaal is tevreden met de drie punten die de Oranjeleeuwinnen in hun eerste WK-wedstrijd wisten binnen te slepen tegen Nieuw-Zeeland, maar ze was kritisch over het spel. Een stuk positiever is de uitblinkende keepster over de supporters die Nederland achterna zijn gereisd richting Frankrijk.

"Het was moeizaam, maar wel met een goed einde", blikt Van Veenendaal tegenover de NOS terug op de 0-1 zege door een goal van Jill Roord in de blessuretijd. "Zij speelden defensief, wij handelden niet snel genoeg, het baltempo lag niet hoog en daardoor konden wij ons er niet doorheen spelen. Voetballend gezien willen wij beter voor de dag komen in de volgende wedstrijd. Maar de start is er en dat is denk ik het belangrijkste."

Waar Van Veenendaal nog genoeg heeft aan te merken op het spel van haar ploeg, zo lovend is ze over het meegereisde legioen. Op sociale media gingen filmpjes rond van een grote stoet in Le Havre vol fans van het Nederlands elftal. "Wij hebben de hele stoet voorbij zien trekken", zegt Van Veenendaal die samen met matchwinner Roord een kamer deelt. "Het is fantastisch als je ziet wat hierop af is gekomen. Het is niet normaal doet. Wij voelen dat, zien dat en het is iets heel moois waardoor wij alleen nog maar beter zullen worden."

Lees ookOranjevrouwen op rapport: te veel Leeuwinnen onder hun niveau

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen