Moeizame zege Zweden op debutant Chili na hevige onweersbui

Moeizame zege Zweden op debutant Chili na hevige onweersbui

11 juni 2019 – Zweden heeft op het WK ternauwernood een afgang voorkomen. De Scandinaviërs wonnen dinsdagavond door twee doelpunten in de slotfase van debutant Chili (2-0). Vlak daarvoor lag het duel bijna drie kwartier stil vanwege onweersbuien in Rennes.Het elftal van Peter Gerhardsson domineerde, maar beet zich lang stuk op Chili. Vooral doelvrouw Claudia Endler stond een doelpunt telkens in de weg. Met knappe reddingen vertolkte een heldenrol voor de Chilenen, maar moest de keepster van Paris Saint-Germain in de 83ste minuut buigen voor matchwinner Kosovare Asslani. Haar treffer was Zwedens twintigste (!) doelpoging van de wedstrijd.

De openingstreffer viel vlak nadat de speelsters lang in de kleedkamer hadden gezeten om de onweersbuien af te wachten. Voor beide ploegen was de lange onderbreking vervelend voor het ritme, maar zal niemand bij Zweden daarom nu nog om malen. Want invalster Madelen Janogy maakte in de laatste seconde ook nog de 0-2.

Daarmee kan de nummer negen van de wereld opgelucht ademhalen. Hoewel het moeizaam ging, staat de deur naar de knock-outfase nu al op een kier. Eerstvolgende tegenstander is Thailand, de nummer 34 op de FIFA-ranking. In de laatste groepswedstrijd wacht topfavoriet Verenigde Staten.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 23 september 2019

  2. zondag 22 september 2019