Wiegman kritisch: "Spelers waren aan het wandelen"

Wiegman kritisch: "Spelers waren aan het wandelen"

11 juni 2019 – Sarina Wiegman is blij dat Oranje met een overwinning is begonnen aan het WK in Frankrijk, maar is niet te spreken over het spel van de Leeuwinnen tegen Nieuw-Zeeland. De bondscoach stelt dat haar speelsters veel beter kunnen dan ze in Le Havre hebben laten zien. "Ik was niet aan het wanhopen, maar we hebben het heel spannend gemaakt", zegt ze tegen de NOS.De bondscoach is met name ontevreden over het spel van Oranje in de eerste helft. "Ik denk dat het aan meerdere factoren lag. Het baltempo lag te laag, we waren slordig aan de bal, de spelers waren aan het wandelen, liepen niet goed vrij, er zat weinig explosiviteit in en de loopacties misten diepgang. Alles bij elkaar speelden we matig", aldus Wiegman, die wel de goede intenties bij haar speelsters zag.

Waar de matige wedstrijd van Oranje vandaan kwam, weet Wiegman niet. "We kunnen wel beter dan dit, dat weten we dondersgoed. Het is dan heel fijn dat je met 1-0 wint. Op een gegeven moment werd ook de tijd een weerstand. Zij gingen de boel dichtgooien en wij rommelden met de bal in de as", vertelt ze.

Invalster Jill Roord maakte in blessuretijd de 0-1 op aangeven van Lineth Beerensteyn, die eveneens net binnen de lijnen was gebracht. "Het is heel leuk dat spelers die erin komen zo'n bijdrage hebben", vervolgt Wiegman, die nog niet kan zeggen of één van de invalsters gaat beginnen tegen Kameroen. "Eerst gaan we deze wedstrijd evalueren."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 23 september 2019

  2. zondag 22 september 2019