Invalster Roord kopt Oranje in extremis langs stug Nieuw-Zeeland

11 juni 2019, 17:02   Bijgewerkt: 11 juni 2019, 17:11

Het Nederlands vrouwenelftal heeft op het nippertje drie punten over gehouden aan het eerste duel op het WK. Tegen het stugge Nieuw-Zeeland werd Jill Roord in Le Havre matchwinner door in de blessuretijd de bal tegen de touwen te koppen. Het doelpunt hing al een tijdje in de lucht. Al had het ook anders kunnen lopen, maar Nederland ontsnapte toen Olivia Chance in de eerste helft de lat raakte.

Zoals verwacht startte Oranje met het vertrouwde middenveld en de alom geprezen aanvalslinie. Achterin begon Kika van Es ook 'gewoon' in de basis. De linksback brak in de uitzwaaiwedstrijd tegen Australië een middenhandsbeentje en moest daardoor vrezen voor haar WK-deelname. Naast haar stond Dominique Bloodworth, door de schorsing van Anouk Dekker verscheen de nieuwe de speelster van VfL Wolfsburg ook aan de aftrap.

In de sterkst mogelijke opstelling begon Oranje voorzichtig aan het duel met Nieuw-Zeeland. De nummer acht van de wereld was natuurlijk de favoriet voor deze wedstrijd en werd door de Kiwi's gedwongen om het spel te maken. Nieuw-Zeeland hield de linies kort op elkaar met een 4-5-1 formatie, het was aan Oranje om daar doorheen te voetballen.

Waar Oranje direct na de pauze ook weer slordig oogde en Van Veenendaal weer nodig was, kwam Nederland daarna eindelijk een beetje op stoom. Nieuw-Zeeland werd teruggedrongen en kwam amper meer aan voetballen toe. Langzaam ontstonden er kansen, maar vooralsnog wilde de bal er niet in. Vivianne Miedema schoot eerst net naast en vond halverwege de tweede helft doelvrouw Erin Nayler op haar weg.

Toch kwam het aan het einde nog goed voor het team van Sarina Wiegman. Het waren de invallers die het deden voor Oranje. Merel van Dongen gaf voor richting Lineth Beerensteyn en die kopte half. De bal ging daardoor wel de lucht in en zo kon Roord de bal binnen koppen voor de 0-1. De goal viel in de tweede minuut van de blessuretijd, de overige twee minuten kwam Oranje simpel door en dus staat het samen met Canada nu bovenaan in groep E.

Opstelling Nederland: Sari van Veenendaal, Desiree van Lunteren, Stefanie van der Gragt, Dominique Bloodworth, Kika van Es (71. Merel van Dongen), Sherida Spitse, Jackie Groenen (76. Jill Roord), Daniëlle van de Donk, Shanice van de Sanden (87. Lineth Beerensteyn), Vivianne Miedema, Lieke Martens.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen