Wiegman: "Ervaring van presteren op toernooi nemen we mee"

11 juni 2019, 14:50

Sarina Wiegman wist zondag dat Kika van Es het openingsduel van Oranje op het WK zou halen. De linksback brak vorige week zaterdag nog haar middenhandsbeentje in de oefenwedstrijd tegen Australië, maar staat dinsdagmiddag tegen Nieuw-Zeeland in de basis. "We wisten dat het kort dag was. Het herstelplan hebben we tot uitvoer kunnen brengen", zegt Wiegman.

"We hebben gewacht tot Kika volledig met de groep mee kon trainen, dat was zondag. Toen zag het er al naar uit dat ze het kon halen", laat de bondscoach weten aan de NOS. "We staan nu te popelen om te beginnen, wij zijn er klaar voor. We weten waar we aan toe zijn en hoe we het willen doen. Het is heel belangrijk om goed te beginnen."

Lees meer: Herstelde Van Es start bij Leeuwinnen tegen Nieuw-Zeeland

Oranje start het WK met de status van Europees kampioen. "De ervaring van presteren op een toernooi nemen we mee. Als je alles eruit haalt, weet je dat er veel kan gebeuren. Dit is weer een groter toernooi met toplanden wereldwijd. Om te beginnen Nieuw-Zeeland. Dat is stap één, die willen we goed zetten. Binnen de groep merk je heel erg dat we zin hebben om te starten. Iedereen uit dat op haar eigen manier. De een wordt rustiger, de andere drukker. Maar iedereen is goed voorbereid."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen