Oranje-dagboek #5: Oranje optocht, 13 keer raak voor VS

Oranje-dagboek #5: Oranje optocht, 13 keer raak voor VS

11 juni 2019 – Ook voor de Oranjevrouwen is het spits eraf. Met pijn en moeite werd Nieuw-Zeeland opzij gezet. Na WK-dag 5 heerst er in het Nederlandse kamp dan ook tevredenheid over het resultaat, maar gaf het vertoonde spel Sarina Wiegman flink wat huiswerk.Oranje optocht
Lang niet alle kaartjes voor Nieuw-Zeeland - Nederland waren verkocht. Iets meer dan tienduizend tickets gingen over de toonbank. wat er vanmiddag wel zat in Le Havre was bijna allemaal oranje gekleurd. Op de klanken van Snollebollekes ging het het Oranje Legioen in optocht naar het Stade Oceane. Zo'n vijfduizend Nederlanders zagen de Leeuwinnen van dichtbij winnen. Voor het duel van zaterdag met Kameroen steekt de Oranje-caravaan over van het noord-westen van Frankrijk naar het noord-oosten, waar Valenciennes het decor is van de tweede groepswedstrijd. In het Stade du Hainnaut worden 13.500 Nederlanders verwacht. 

Al miljoen kaarten verkocht
De kaartverkoop over het algemeen verloopt goed. Veertien van de 52 wedstrijden zijn uitverkocht. Dat is inclusief de beide halve finales en de finale. Samen komt het neer op een miljoen verkochte kaarten. Twee procent nam de KNVB af. Wie de beste voetbalsters ter wereld live aan het werk wil zien, heeft nog alle ruimte om een ticket te bemachtigen. 300.000 kaarten heeft de organisatie nog in de verkoop.

Eindelijk raak voor Roord
Scoren deed ze niet zo vaak voor Oranje, zei Jill Roord enkele minuten na haar heldendaad tegen Nieuw-Zeeland. Daarvoor moeten we terug naar 20 januari 2017, toen middenveldster op een trainingskamp in Spanje twee keer scoorde in een oefenpot tegen Roemenië. Dat waren tot vandaag ook haar enige doelpunten voor het grote Oranje. Bondscoach Sarina Wiegman wist dat Roord wel degelijk over scorend vermogen beschikt. Dat liet ze zien in de nationale jeugdelftallen en ook in twee seizoenen voor Bayern München maakte Roord er vijftien. Zaterdag tegen Kameroen maar weer, Jill?!

Lees ook: Oranjevrouwen op rapport: te veel Leeuwinnen onder hun niveau

Grootste WK-zege
In de eerste wedstrijd van de Verenigde Staten kon het telraam meteen uit de kast. Dertien keer raak tegen Thailand! Nooit eerder maakte een land zoveel doelpunten op een WK. Duitsland maakte er in 2007 11 tegen Argentinië, en bij de mannen eindigde in 1982 Hongarije tegen El Salvador in 10-1. Alex Morgan nam 5 van de 13 doelpunten voor haar rekening. Die topscorerstitel komt haar alvast toe. Voor de Thaise vrouwen wacht een slapeloze nacht. Vooral voor keepster Sukanya Chor Charoenying. Zij verliet in tranen het veld.

Onweer in Rennes
Een kleine driehonderd kilometer onder Le Havre viel het vanavond met bakken uit de hemel. Het onweerde en spoelde in Rennes, waar Chili en Zweden elkaar troffen. Bijna drie kwartier moesten beide teams bij een 0-0 stand van het veld. In het resterende deel trok Zweden de wedstrijd nog naar zich toe. Voor keepster Claudia Endler vooral een behoorlijke kater. De sluitpost van de WK-debutant hield haar doel met enkele geweldige reddingen lang leeg, maar stapte met lege handen van het veld.


Uitslagen
Nieuw-Zeeland - Nederland 0-1
Chili - Zweden 0-2
Verenigde Staten - Thailand 13-0

Oranje op socials
gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 24 februari 2020

  2. zondag 23 februari 2020