Duarte verruilt Heracles voor nummer vijf van Griekenland

Duarte verruilt Heracles voor nummer vijf van Griekenland

11 juni 2019 – Lerin Duarte is definitief vertrokken bij Heracles Almelo. De 28-jarige middenvelder gaat zijn eerste buitenlandse avontuur aan en vervolgt zijn loopbaan bij het Aris Thessaloniki. Dinsdag verbond Duarte voor drie jaar zijn toekomst aan de Griekse club.Duarte vertrekt gratis bij Heracles, dat er niet in slaagde zijn aflopende contract te verlengen. "We hadden Lerin graag langer voor Heracles Almelo willen behouden. Hij is in vijf seizoenen, over twee periodes, een belangrijke waarde gebleken en afgelopen seizoen wist hij zijn rendement te verbeteren. Wij hebben namens Heracles Almelo een goede aanbieding gedaan, maar de ambitie van Lerin om  een keer in het buitenland te spelen heeft hem doen besluiten ons te verlaten", aldus technisch manager Tim Gilissen via de clubkanalen.

Bij Heracles ging men er al vanuit dat Duarte de club zou verlaten. De middenvelder speelde in totaal 143 officiële wedstrijden voor de Heraclieden, waarin hij goed was voor negentien doelpunten en veertien assists. In Griekenland komt Duarte, die in het verleden uitkwam voor Sparta Rotterdam, Ajax, sc Heerenveen en NAC Breda, terecht bij de club die vorig seizoen op de vijfde plaats eindigde in de Griekse Super League. Komend seizoen komt Aris uit in de Europa League.

Heracles nam eerder al afscheid van Brandley Kuwas, die koos voor een lucratief avontuur bij Al Nasr. Tegenover het vertrek van de twee sterkhouders staat tot nu toe de komst van Navajo Bakboord (Ajax).

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 19 september 2019

  2. woensdag 18 september 2019

  3. dinsdag 17 september 2019