Spoorboekje: Test voor Franse vrouwen, Marokko zet puntjes op i

Spoorboekje: Test voor Franse vrouwen, Marokko zet puntjes op i

12 juni 2019 – Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op woensdag 12 juni.Wedstrijden

Duitsland (v) - Spanje (v) (18.00 uur)
Bijna werd Duitsland in de eerste groepswedstrijd verrast door China, maar door een doelpunt van Giulia Gwinn ontsnapten de Duitsers aan puntenverlies. Tegen Spanje kan het team van bondscoach Martina Voss-Tecklenburg zich zo goed als zeker plaatsen voor de knock-outfase van het toernooi. Maar dat geldt ook voor Spanje, dat de eerste groepswedstrijd met 3-1 won van Zuid-Afrika.

Marokko - Gambia (18.30 uur)
De Afrika Cup komt steeds dichterbij voor Marokko, dat een belangrijke outsider is voor de titel. Voor het toernooi van start gaat, oefenen de Marokkanen nog twee keer. Tegen Gambia spelen Hakim Ziyech, Noussair Mazraoui en hun teamgenoten vanavond de eerste van de laatste twee oefenduels. Over vier dagen staat de vriendschappelijke wedstrijd tegen Zambia op de planning.

Frankrijk (v) - Noorwegen (v) (21.00 uur)
Na de overtuigende overwinning op Zuid-Korea (4-0) wacht Frankrijk een tegenstander van een groter formaat: Noorwegen. De Françaises overtuigden in de openingswedstrijd, maar zullen er vanavond pas écht achterkomen waar ze staan. De Noren wonnen eveneens hun eerste groepsduel door Nigeria met 3-0 te verslaan en willen het gastland dolgraag van de groepswinst houden.

Voetbal op tv

20.25 uur: Studio France, NPO 3 - talkshow rondom WK Vrouwen
21.00 uur: Frankrijk (v) - Noorwegen (v), NPO 3 - live verslag WK-duel

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 20 juni 2019

  2. woensdag 19 juni 2019

  3. dinsdag 18 juni 2019