Ødegaard glimlacht bij Ajax-vraag en houdt alle opties open

11 juni 2019, 10:58

Martin Ødegaard verwacht dat er binnen enkele weken duidelijkheid komt over zijn toekomst. De twintigjarige Noor zou onlangs een geheim bezoek hebben gebracht hebben aan Ajax, dat in de aanvallende middenvelder de opvolger van Hakim Ziyech ziet. Toen Ødegaard maandag na het EK-kwalificatieduel tussen Faeröer en Noorwegen (0-2) gevraagd werd naar Ajax, kon hij geen glimlach onderdrukken.

De speler van Real Madrid hield zijn kaarten vervolgens tegen de borst en liet niet los hoe hij denkt over een overgang naar Ajax. "Ik sluit niets uit en houd alle opties open. Het belangrijkste is dat ik bij een team terechtkom waar ik veel kan spelen en me verder kan ontwikkelen",  zei de Noor tegen VG. Ødegaard ligt nog tot medio 2021 vast bij Real Madrid, dat de Noor alleen op huurbasis zou willen laten vertrekken.

"Tijdens mijn vakantie zal ik regelmatig contact hebben met mijn zaakwaarnemer. Ik weet dat er meer clubs zijn de geïnteresseerd zijn. Hij zal met ze in gesprek gaan", aldus de Noor, die sinds begin 2017 in de Eredivisie speelt. Eerst kwam hij anderhalf jaar uit voor sc Heerenveen, vervolgens speelde hij op huurbasis voor Vitesse. Met name in de laatste maanden van het afgelopen seizoen maakte Ødegaard veel indruk, waardoor hij de interesse van onder meer Ajax heeft gewekt.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen