Deense bondscoach lovend over Dolberg: "Speelde fantastisch"

11 juni 2019, 09:57

Kasper Dolberg had gisteren een groot aandeel in de overwinning van Denemarken op Georgië in de kwalificatie voor het EK van volgende zomer. De spits van Ajax, die een moeizaam seizoen doormaakte in Amsterdam, was twee keer trefzeker in de wedstrijd die de Denen simpel met 5-1 wisten te winnen. Bondscoach Age Hareide is lyrisch over zijn spits.

"Hij oogde heel goed en scherp", begint Hareide zijn analyse na afloop tegen Deense media. "Hij speelde een fantastische wedstrijd en daar ben ik erg blij mee. Ik heb veel vertrouwen in Kasper." Als Dolberg deze goed reeks door gaat zetten, heeft de oefenmeester er een extra aanvallende keuze bij. Dat luxeprobleem vindt Hareide niet erg. "Het is altijd goed om meerdere scherpe aanvallers in de selectie te hebben." Dolberg zelf zei dat de twee doelpunten voor zijn land veel voor hem betekenen. "Ik voelde me comfortabel en vrij." Hij verwacht nog meer van zichzelf te kunnen laten zien.

Lees ook: Dolberg laat zich zien bij Denemarken: "Dit betekent veel voor mij"

Door de ruime zege van gisteravond staat Denemarken op de tweede plaats in groep D van de EK-kwalificatie met vijf punten. De ploeg is in drie wedstrijden nog ongeslagen, maar won pas één keer. De achterstand op koploper Ierland is vijf punten, al hebben de Ieren wel een duel meer gespeeld. Nummer drie Zwitserland heeft één punt minder dan Denemarken, maar een duel minder gespeeld. De eerstvolgende interland in deze poule voor de Denen is op donderdag 5 september tegen de nog puntloze hekkensluiter Gibraltar.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen