Gisteren gemist: Canada wint in Oranje-groep, Dolberg trefzeker

11 juni 2019, 00:30

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op maandag 10 juni.

Canada klopt Kameroen en gaat aan kop in Oranje-groep

In de WK-groep van de Oranje Leeuwinnen heeft Kameroen maandagavond geen fout gemaakt tegen Kameroen. De Canadezen - samen met Nederland de grote favoriet in poule E - won met 1-0. Kadeisha Buchanan maakte vlak voor rust het enige doelpunt van de wedstrijd.

'Isak rondt na interlandperiode transfer naar Real Sociedad af'

Alexander Isak staat voor een overstap naar de Primera División. De negentienjarige Zweed ondergaat volgens verscheidene media komende dinsdag de medische keuring bij Real Sociedad. Die club maakt een bedrag van naar verluidt tien miljoen euro over aan Borussia Dortmund.

Dolberg scoort twee keer voor winnende Denen

Kasper Dolberg heeft Denemarken aan de eerste kwalificatiezege geholpen. De spits scoorde maandagavond twee keer tegen Georgië (5-1), waardoor de Scandinaviërs stijgen naar de tweede plaats in groep D. In diezelfde poule had koploper Ierland het opvallend moeilijk met Gibraltar. In eigen huis werd het maar 2-0.

Spanje op twaalf uit vier na ruime zege op Zweden

Spanje is hard op weg naar kwalificatie voor het EK van volgend jaar. De Spanjaarden boekten maandagavond hun vierde overwinning in vier duels door voor eigen publiek Zweden met 3-0 te verslaan. Een rake strafschop van Sergio Ramos leidde de ruime zege van de ploeg van bondscoach Luis Enrique in. Álvaro Morata en invaller Mikel Oyarzabal tekenden voor de andere doelpunten.

'Afwasborstel-interviewer' blijkt Belgische toerist te zijn

De man die zondag de Turkse aanvoerder Emre Belözoglu op de IJslandse luchthaven Keflavik met een afwasborstel interviewde, blijkt een Belgische toerist te zijn. De actie van de 26-jarige Corentin Siamang viel niet in goede aarde bij de Turken, die hem duizenden haatberichten stuurden. Op Facebook doet de grappenmaker zijn verhaal.

Lees ook: Oranje-dagboek #4: Argentijns punt

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen