Groep G: Polen stevent af op EK, Oostenrijk profiteert optimaal

Groep G: Polen stevent af op EK, Oostenrijk profiteert optimaal

10 juni 2019 – Ook na vier kwalificatiewedstrijden behoudt Polen de honderd procent score. Het elftal van Jerzy Breczek boekte maandagavond in Warschau een ruime zege op nummer twee Israël: 4-0. Oostenrijk profiteerde door de te winnen bij Noord-Macedonië (1-4) en is de Israëliërs tot op een punt genaderd.Polen - Israël 4-0
Polen stevent hard af op het Europees kampioenschap. Concurrent Israël werd simpel opzij gezet. Polen liep vlak na rust rap uit van 1-0 naar 3-0. Robert Lewandowski, die met zijn 106de interland Jakub Blaszczykowski evenaarde, scoorde vanaf de penaltystip en was het twee minuten later raak voor Kamil Grosicki. Op aangeven van Arek Milik maakte Damian Kadzior de vierde voor Polen. In de eerste helft had Krzysztof Piatek de openingstreffer voor zijn rekening genomen.

Noord-Macedonië - Oostenrijk 1-4
Oostenrijk kende een valse start in Noord-Macedonië. Een eigen doelpunt van Martin Hinteregger bezorgde het Alpenland een vroege achterstand. Omdat met name Marko Arnautovic zijn vizier niet goed op scherp had, liet de gelijkmaker even op zich wachten. Uiteindelijk kreeg het team van Franco Foda wel waar het recht op had. Valentino Lazaro nam de 1-1 voor zijn rekening, in de tweede helft benutte Arnautovic een penalty. In de slotfase gaven andermaal Arnautovic en Konrad Laimer de Oostenrijkse zege extra glans.

Uitslag:
Letland - Slovenië 0-5

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 14 oktober 2019

  2. zondag 13 oktober 2019