Groep B: Servië herstelt zich van pak slaag, Oekraïne wint

Groep B: Servië herstelt zich van pak slaag, Oekraïne wint

10 juni 2019 – Servië heeft de eerste kwalificatiezege in de tas. Tegen Litouwen werd maandagavond een eenvoudige overwinning geboekt: 4-1. In dezelfde groep won koploper Oekraïne, zij het met de nodige moeite, van Luxemburg (1-0).Servië - Litouwen 4-1
Servië had wat goed te maken na de 5-0 nederlaag in en tegen Oekraïne. Dat deed het elftal van Mladen Krstajic ook in de troosteloze ambiance. Vanwege een straf moest het stadion van Belgrado leeg blijven. Al na 45 minuten had Servië de volle buit al binnen. Door twee doelpunten van Aleksandar Mitrovic, waarvan één op aangeven van Dusan Tadic, en een treffer van Real Madrid-aanwinst Luka Jovic was de tweede helft slechts een formaliteit. Servië kon het zich veroorloven dat Arvydas Novikovas een penalty benutte voor de Litouwers. Het slotakkoord was voor de thuisploeg: Adem Ljajic bepaalde de eindstand op 4-1.

Oekraïne - Luxemburg
Oekraïne had het tegen Servië nog op z'n heupen, maar ondervond moeite met Luxemburg. Deze keer hadden de gastheren het vizier niet op scherp, ondanks voldoende kansen. Halverwege stond het slechts 1-0 door een doelpunt van Roman Yaremchuk. In de tweede helft ontsnapte Oekraïne nog aan de gelijkmaker. Scoren deed de thuisploeg zelf ook niet meer, maar hield het de drie punten wel in eigen huis.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 26 november 2020

  2. woensdag 25 november 2020