'Afwasborstel-interviewer' blijkt Belgische toerist te zijn

'Afwasborstel-interviewer' blijkt Belgische toerist te zijn

10 juni 2019 – De man die zondag de Turkse aanvoerder Emre Belözoglu op de IJslandse luchthaven Keflavik met een afwasborstel interviewde, blijkt een Belgische toerist te zijn. De actie van de 26-jarige Corentin Siamang viel niet in goede aarde bij de Turken, die hem duizenden haatberichten stuurden. Op Facebook doet de grappenmaker zijn verhaal."Ik heb iets ongelofelijk meegemaakt in IJsland", begint hij. "Tijdens het wachten op mijn terugvlucht, zie ik dat de Turkse nationale voetbalploeg net geland is. Bij wijze van 'prank' bedacht ik me voor te doen als journalist met een 'echte' microfoon... Ik slaag in mijn opzet en loop zo voorbij het veiligheidspersoneel. Alleen denken de Turkse journalisten dat ik hun kapitein interview met een wc-borstel. Schandaal! Het wordt meteen opgepikt in haast alle Turkse media. Plots ben ik het hoofdnieuws op CNN Turkije en sta ik met mijn hoofd op de voorpagina van hun belangrijkste sportblad. De Turkse buitenlandminister tweet er zelfs over."

"Maar daar stopt het niet, want de klopjacht op die 'journalist met zijn wc-borstel die onze kapitein interviewde' leidt al snel tot mijn profiel op Facebook. Een Turkse pagina met meer dan een half miljoen leden 'ontmaskert' me en duidt me aan als de IJslandse zondebok. Met duizenden haatberichten tot gevolg... Weet wel dat ik echt niets te maken had met de drie uur vertraging die de ploeg heeft opgelopen", gaat hij verder.

Siamang vraagt iedereen kalm te blijven. "Het was trouwens geen wc-borstel, maar een (propere) afwasborstel. Ik heb het louter als grapje bedoeld en ik wou er zeker niemand mee kwetsen. Er is trouwens geen wet die me verbiedt iemand met een afwasborstel te benaderen. Ik heb hem ook gewoon de vraag gesteld 'hoe hij zich voelde na die grootse zege tegen Frankrijk."

Het 'afwasborstel-interview' was niet de enige bron van de Turkse frustatie. De selectie van de Turken moest op de luchthaven liefst drie en een half uur wachten op de paspoortcontrole.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. dinsdag 16 juli 2019

  2. maandag 15 juli 2019

  3. zondag 14 juli 2019