Turkije witheet door gedoe op vliegveld IJsland

10 juni 2019, 12:53

Er is een rel ontstaan rondom de EK-kwalificatiewedstrijd tussen IJsland en Turkije die dinsdag op het programma staat. De selectie van Turkije kwam zondag aan op het vliegveld van Keflavík, maar werd daar uren vastgehouden.

De selectie moest daar 3,5 uur wachten op de paspoortcontrole. Mevlüt Çavusoglu, minister van Buitenlandse Zaken in Turkije, is witheet. 'Hoe ons nationale team zondag is behandeld op het vliegveld is onacceptabel op zowel humanitaire als diplomatieke gronden', zei hij op Twitter. Ook Ibrahim Kalim, woordvoerder van president Recep Tayyip Erdogan, is boos. "De ontvangst van het team in IJsland is onaanvaardbaar en we zijn gesprekken gestart om achter de reden te komen. Ons land staat achter het nationale elftal. Het is aan hen om op het veld het enige juiste antwoord te geven", zei hij.

Spits Burak Yilmaz is eveneens boos. "Dit is ontzettend respectloos en brutaal", zegt hij. "We hebben drie uur gewacht. Iedereen pakte zijn tas en moest die daarna weer inleveren. Onze vrienden en familieleden kunnen ook nog steeds niet komen." De bagage van alle spelers werd volgens Yilmaz uitgebreid gecontroleerd.

Daar komt nog bij dat aanvoerder Emre Belözoglu op het vliegveld gestoord werd tijdens een interview. De captain deed zijn verhaal voor allerlei microfoons, maar zag een IJslander een afwasborstel tussen de microfoons plaatsen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen