Oranje op rapport: vier onvoldoendes, Blind blinkt uit in finale

Oranje op rapport: vier onvoldoendes, Blind blinkt uit in finale

10 juni 2019 – Oranje beëindigde de glorieuze Nations League-campagne in mineur. In de finale tegen gastheer Portugal haalde het Nederlands elftal niet zijn gebruikelijke niveau en ging de ploeg van Ronald Koeman met 1-0 onderuit. De internationals beginnen vandaag aan hun welverdiende vakantie, maar FCUpdate.nl blikt met het spelersrapport nog een keer terug op de verloren eindstrijd.Jasper Cillessen - 5
Had meer te doen dan tegen Engeland, greep ook een aantal keer goed in, maar Jasper Cillessen ging bij de 1-0 niet vrijuit. De keeper raakte het kiezelharde schot van Goncalo Guedes nog aan met zijn hand, maar kon het leder niet uit het doel houden.

Denzel Dumfries - 5
Kreeg veel ruimte aan de rechterkant, maar sprong daar matig mee om. Denzel Dumfries kwam diverse keren in kansrijke positie. Het vervolg was daarna met regelmaat te slordig. Zal bij de aanstaande EK-kwalificatiewedstrijden aan de bak moeten als Kenny Tete weer fit is.

Matthijs de Ligt - 6
Liet in de openingsfase meteen aan Cristiano Ronaldo zien dat hij er was. Ook in de andere duels met de superster trad Matthijs de Ligt overtuigend op. Speelde wel een hoofdrol in het tegendoelpunt. De Ajacied liet zich door Goncalo Guedes door de benen spelen en zag dat de Portugees een paar seconden later scoorde.

Virgil van Dijk - 7
Werd door het plukje aanwezige Engelse fans weer uitgefloten. Maar dat zal Virgil van Dijk allemaal een zorg zijn. Het stempel van beste verdediger ter wereld komt hem steeds meer toe. Wat een rust, wat een klasse. Een beter slot op de deur kan Oranje zich niet wensen.

Daley Blind - 7,5
Winst van de Nations League was een ultieme bekroning geweest voor het seizoen van Daley Blind. Speelt in Oranje als linksback en past zich op die positie moeiteloos aan. Had een pittige avond tegen Bernardo Silva, maar blonk vooral uit met zijn geweldige overzicht.

Marten de Roon - 6
Had 'ie zomaar de gelijkmaker op pantoffel. Rand zestien haalde Marten de Roon hard uit en scheerde zijn schot over het Portugese doel. In zijn spel weer oerdegelijk. Gaf nog wel onnodig een corner weg waarna een penibele situatie ontstond voor het doel van Jasper Cillessen.

Frenkie de Jong - 5,5
Erkende het zelf direct na afloop: dit was niet zijn beste optreden. Frenkie de Jong vond dat hij te weinig oplossingen naar voren vond. Wilde de slijtageslag tegen Engeland niet als excuus aandragen, maar leek zelf het voornaamste slachtoffer daarvan te zijn.

Georginio Wijnaldum - 6
Weinig gezien. Enerzijds de verdienste van de Portugezen, anderzijds zat Georginio Wijnaldum in het rood. Speelde in acht dagen tijd de finale van de Champions League en in de Nations League de halve finale en de finale. Gaf nog wel een fraaie panna aan Bernardo Silva.

Steven Bergwijn - 6
Lang niet zo dreigend als vier dagen geleden. Had in de eerste helft meer kunnen doen met de counter die Oranje in de schoot kreeg geworpen van Bruno Fernandes. Schuwde het verdedigende werk niet. Ontbrak een van de gevaarlijke Portugese uitbraken met een keurige tackle. Na  een uur spelen was de tank wel leeg en haalde Ronald Koeman hem naar de kant.

Memphis Depay - 5
Leed maar liefst 33 keer balverlies. Nee, Memphis Depay kan bepaald niet terugkijken op zijn beste interlands voor het Nederlands elftal. Kreeg nog wel twee goede kansen voor elkaar. Op doorzettingsvermogen was het bijna raak en later kopte hij de bal in de handen van Rui Patricio.

Ryan Babel - 4,5
Bleef in de rust achter in de kleedkamer. Net als donderdag tegen Engeland was Ryan Babel totaal onzichtbaar in het aanvalsspel van Oranje. Na de kwalificatiewedstrijd tegen Duitsland en de halve finale tegen Engeland, is dit al de derde tegenvallende interland op rij. 

Invallers

Quincy Promes - 6
Dreigender dan zijn voorganger Ryan Babel, maar zijn invalbeurt tegen Engeland was beter. Zakte na een hoopvol begin weg. Waar Quincy Promes de halve finale van de Nations League besliste, kon hij in de finale uiteindelijk geen potten breken.

Donny van de Beek - 6,5
Viel wederom goed in. Kwam bijna als aangever op het scoreformulier, ware het niet dat Memphis Depay de kopbal in de handen van Rui Patricio kopte. Vooralsnog houdt Ronald Koeman vast aan zijn vertrouwde elf, maar zit Donny van de Beek misschien wel het dichtste tegen een basisplaats aan.

Luuk de Jong
Speelde te kort om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Bekijk hier het Oranje-rapport van de halve finale tegen Engeland

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. dinsdag 17 september 2019

  2. maandag 16 september 2019