Koeman: "Zelf aanvallend niet goed, zij verdedigden sterk"

9 juni 2019, 23:26

Ronald Koeman omschrijft het zwakke spel van Oranje tegen Portugal als tweeledig. "Zelf waren we aanvallend niet goed genoeg en zij verdedigden sterk", oordeelt de bondscoach na de met 1-0 verloren finale van de Nations League.

"Portugal zakte ver terug en ik vond ons onnauwkeurig", zegt Koeman tegen de NOS. "Af en toe speelden wij de lange bal, maar kon dat helemaal niet. We hadden veel langer balbezit moeten houden. Er moet veel creativiteit zijn aan de bal, maar dat was allemaal veel minder. Dat kun je ook wijten aan de tegenstander, die alle ruimtes dicht liepen. Portugal verdedigde beter dan Engeland dat deed. In zo'n wedstrijd moet je dan top zijn."

Oranje kreeg aan de rechterzijde wel ruimte, maar sprong daar slordig mee om. "De voortzetting was niet goed. Een aantal keer zochten we die kant met Bergwijn en Dumfries. In plaats van gevaar ontstond er meer balverlies", aldus Koeman, die hoopt dat voorin in de toekomst beter gaat. "De verdediging en het middenveld staat goed. Laten we hopen dat we voorin meer creativiteit krijgen. Ik zie wel een aantal spelers, maar het niveau Nederlands elftal is anders dan een paar keer goed spelen in de Eredivisie."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen