Van Dijk: "Dit mag onze ontwikkeling niet verpesten"

Van Dijk: "Dit mag onze ontwikkeling niet verpesten"

9 juni 2019 – Virgil van Dijk baalt dat het Oranje niet is gelukt om de eerste prijs sinds 1988 te winnen. Het Nederlands elftal verloor in Porto met 1-0 van Portugal en greep daardoor naast de Nations League-titel. "Het is balen dat we verliezen, maar we moeten wel trots op onszelf zijn", aldus de captain tegen de NOS.Oranje speelde zondagavond ondermaats en produceerde voor rust zelfs geen enkel schot op doel. "Ik denk dat we ons goed hadden voorbereid. Niemand had last van stress en iedereen had er zin in. Misschien hadden we de bal iets sneller van kant naar kant moeten rondspelen en de kleine mogelijkheden die we hadden benutten. Het is jammer dat we hier met lege handen staan."

Heel zwaar lijkt Van Dijk niet te tillen aan het mislopen van de titel. "We maken grote stappen als team en als groep, zowel binnen als buiten het veld. Daar moeten we mee doorgaan. Dit mag onze ontwikkeling niet verpesten. We moeten ons nu maximaal voorbereiden op de kwalificatie."

Of het voor Oranje een goede ervaring is geweest om een keer een finale te spelen, weet Van Dijk niet. "Dat blijkt later pas. Het was een mooie wedstrijd om te spelen. Lekker sfeertje, goede tegenstander."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 26 november 2020

  2. woensdag 25 november 2020