Gisteren gemist: Oranje verliest finale, Neres scoort voor Brazilië

10 juni 2019, 00:30   Bijgewerkt: 9 juni 2019, 23:54

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op zondag 9 juni.

Matig Oranje ten onder tegen Portugal in finale Nations League

Het Nederlands elftal is er niet in geslaagd om de eerste editie van Nations League te winnen en zodoende de eerste prijs te pakken sinds de winst van het EK in 1988. In de finale tegen boog Oranje voor Portugal door een doelpunt van Gonçalo Guedes na een uur: 1-0. Na een zeer matige eerste helft was Nederland in het betere tweede bedrijf niet bij machte de Europees Kampioen van 2016 aan de zegekar met grote namen te binden. Wat rest is een tweede plaats en een kleiner geldbedrag dan de winnaar.

Neres draagt met eerste goal bij aan monsterzege Brazilië

David Neres heeft zondagavond zijn basisdebuut voor Brazilië opgeluisterd met zijn eerste interlanddoelpunt. De 22-jarige aanvaller van Ajax was niet de enige Braziliaan die tot scoren kwam in de oefenwedstrijd tegen Honduras. Het vriendschappelijke duel eindigde in een klinkende 7-0 overwinning voor de Seleçao.

Engeland neemt strafschoppen beter en wint troostfinale

Engeland mag zich nummer drie van de Nations League noemen. In een draak van een wedstrijd kregen de Engelsen de beste kansen tegen Zwitserland, maar er werd niet gescoord. In de strafschoppenserie gingen de ballen er wel in. Uiteindelijk trok Engeland met 5-6 aan het langste eind.

Engelse vrouwen beginnen uitstekend met zege in Britse clash

Engeland heeft geen fout gemaakt in de eerste groepswedstrijd op het WK vrouwenvoetbal. Ondanks een spannende slotfase boekten de Engelsen een verdiende zege tegen Schotland. Het duel in Nice eindigde in een 2-1 zege voor de ploeg van bondscoach Phil Neville.

Seedorf tankt met Kameroen vertrouwen voor Afrika Cup

Kameroen leeft dankzij een oefenzege op Zambia met een goed gevoel naar de Afrika Cup. De ploeg van bondscoach Clarence Seedorf won de vriendschappelijke wedstrijd met 2-1. Voor het Afrikaanse kampioenschap begint, oefent Kameroen nog tegen Mali.

Lees ook: Oranje-dagboek #3: Cristiane doet een Cristiano

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen