Koeman overwoog niet om veranderingen door te voeren

9 juni 2019, 20:22

Ronald Koeman heeft in aanloop naar de Nations League-finale niet overwogen tactische veranderingen door te voeren. Dat laat de bondscoach van het Nederlands elftal vlak voor de aftrap van het duel met Portugal weten aan de NOS. "Ik had twijfels, maar dat had alleen te maken met hoe iedereen er fysiek op stond. Als er geen fysieke problemen zouden zijn, zou ik met dezelfde elf beginnen."

In de halve finale tegen Engeland (3-1) werden de vermoeide Steven Bergwijn en Frenkie de Jong gewisseld. Zij waren derhalve kleine twijfelgevallen. "Dat hebben we ook met de desbetreffende jongens besproken, maar iedereen was méér dan honderd procent. Dat heb je ook nodig. Het is de finale, de laatste wedstrijd voor iedereen, dus dat stukje vermoeidheid en dat beetje pijn stoppen ze wel weg."

De Nations League winnen zou voor Koeman een bevestiging zijn dat Oranje op de goede weg is. "Het is niet de allerbelangrijkste prijs, maar als je ergens om speelt, moet je winnen", stelt hij. "We zullen veel aan de bal zijn en veel tussen de linies proberen vrij te komen. Dat is niet makkelijk, omdat normaal gesproken Portugal in veel situaties geen ploeg is die vastzet en druk vooruit zet. We zullen geduldig moeten zijn."

De bondscoach realiseert zich dat het lastig wordt Cristiano Ronaldo af te stoppen. "Je moet bij hem altijd kijken wat je achter laat. Of hij één van de aanvallers is? Dat is iets te denigrerend, want het is een geweldige afmaker. Maar ook aan die kant zullen we ruimte krijgen om te voetballen. Anderen zullen hem dan op de juiste momenten moeten verdedigen. Dat hebben we in Zwitserland in de oefenwedstrijd gedaan, toen ging het ook goed. Maar hij is een speler die altijd het verschil kan maken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen