Koeman verrast niet en houdt in finale vast aan dezelfde namen

9 juni 2019, 19:33

De opstelling van het Nederlands elftal voor de Nations League-finale tegen Portugal kent geen verrassingen. Bondscoach Ronald Koeman houdt vast aan de spelers die afgelopen donderdag ook startten tegen Engeland (3-1). Dat betekent dat Donny van de Beek en Quincy Promes, die goed invielen, wederom op de bank beginnen.

In aanloop naar de eindstrijd in Porto wilde Koeman nog niet kwijt of hij wijzigingen in zijn opstelling zou aanbrengen. Wel wist de bondscoach te vertellen dat hij - ondanks wat pijntjes hier en daar - over een volledige selectie kon beschikken. Koeman geeft tegen het gastland Marten de Roon en Ryan Babel weer de voorkeur boven Van de Beek en Promes.

De Portugese collega van Koeman, Fernando Santos, heeft zijn opstelling wel op enkele plaatsen gewijzigd. Rúben Neves en João Félix beginnen op de bank en Pepe is er vanwege een blessure niet bij. Daardoor beginnen Danilo, Gonçalo Guedes en José Fonté in de basis.

Het Nederlands elftal kan in Porto zijn eerste prijs sinds 1988 winnen. Oranje plaatste zich voor de finale van het nieuwe landentoernooi door in de halve eindstrijd Engeland na verlenging uit te schakelen (3-1). Portugal veroverde een finaleticket door Zwitserland met 3-1 te verslaan. Cristiano Ronaldo nam tegen de Zwitsers alle Portugese doelpunten voor zijn rekening.

Opstelling Oranje:

Jasper Cillessen; Denzel Dumfries, Matthijs de Ligt, Virgil van Dijk, Daley Blind; Marten de Roon, Frenkie de Jong, Georginio Wijnaldum; Steven Bergwijn, Memphis Depay, Ryan Babel

Opstelling Portugal:

Rui Patrício; Nélson Semedo, José Fonte, Rúben Dias, Raphaël Guerreiro; Danilo, Bruno Fernandes, William Carvalho, Bernardo Silva; Gonçalo Guedes, Cristiano Ronaldo

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen