Pickford stopt én neemt strafschop: "Ik was wel wat nerveus"

9 juni 2019, 18:29

Jordan Pickford pakte tijdens de troostfinale van de Nations League een heldenrol door in de penaltyserie een strafschop van Josip Drmic te keren en zelf vanaf elf meter raak te schieten. De 25-jarige doelman nam de vijfde strafschop van Engeland, die hij keurig in de hoek plaatste. "Ik was wel wat nerveus toen ik moest aanleggen, maar niet toen ik de strafschoppen moest keren", geeft Pickford aan na het veroveren van de derde plaats.

In gesprek met Sky Sports zegt Pickford dat de Engelsen veel op strafschoppen oefenen. "Ik weet altijd een hoek uit te kiezen en scoor altijd, maar ik had nooit eerder een strafschop tijdens een wedstrijd genomen. Ik weet niet waar ik in de pikorde had gestaan als Harry Kane er niet uitgehaald was, maar dit is wel waarvoor ik heb geoefend."

Engeland was veroordeeld tot de troostfinale omdat het in de halve eindstrijd niet voorbij Oranje (3-1) kwam. "We hebben veel geleerd van donderdag. Ik denk dat we de wedstrijd beter hadden moeten lezen en een tweede doelpunt hadden moeten maken. Maar van nederlagen kun je alleen maar leren. Ik denk dat deze wedstrijden waardevoller waren dan het spelen van kwalificatieduels."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen