Kaagman, broekie bij Leeuwinnen: "Met WK-kennis zit het goed"

10 juni 2019, 12:11   Bijgewerkt: 10 juni 2019, 12:24

Een van de relatief onbekende Oranje Leeuwinnen is Inessa Kaagman. De aanvallende middenveldster van Everton speelde pas twee interlands, maar maakt toch al deel uit van de WK-selectie van Sarina Wiegman. FCUpdate.nl speelde een korte WK-quiz met haar en maakte zo kennis met het broekie van de selectie. "Tijdens het shoppen liep ik altijd direct naar de jongensafdeling."

De eerste vraag die Kaagman krijgt, gaat over hoeveel speelsters van de huidige selectie er vier jaar geleden in Canada ook bij waren. De speelster van Everton noemt ze direct alle dertien op en vertelt hoe de selectie naar het mondiale eindtoernooi toeleeft. "Ik ben niet echt zenuwachtig, ik heb er vooral heel veel zin in. Het is mijn eerste WK, echt heel vet. Iedereen heeft dat, we kijken er allemaal naar uit. We zijn allemaal vrolijk en zitten vol energie. Dat voert de boventoon."

Het afgelopen seizoen vertoonde Kaagman haar kunsten in het blauwe gedeelte van Liverpool. Ze weet dat ze daarmee een van de zeventien speelsters is die in het buitenland speelt. Met haar kennis over haar medespeelsters zit het wel goed, maar zelf is ze nog een onbekende in de groep. "Ik kwam toch best wel zenuwachtig binnen. Iedereen is al zo lang bij elkaar en dan kom jij als broekie je even aan iedereen voorstellen. Gelukkig nam de groep me heel goed op, iedereen is positief naar elkaar. Dat heb ik ook nodig, want met zelfvertrouwen speel ik mijn beste spel."

Het WK

Dan richting het WK. Binnen no-time rakelt Kaagman de steden op waar Oranje straks de groepsduels speelt. "Le Havre, Valenciennes en Reims. Mijn ouders en broer komen naar elke wedstrijd, dat is heel belangrijk voor me. Ze hebben me van kleins af aan door dik en dun gesteund, ik kwam nooit iets tekort. Tot mijn zeventiende voetbalde ik met jongens. Ik leek ook veel op een jongetje. Ik had haren tot net boven mijn schouders en ging tijdens het shoppen blijkbaar altijd eerst naar de jongensafdeling om jongenskleding uit te zoeken."

De eerste wedstrijd die Nederland speelt is tegen Nieuw-Zeeland, net als vier jaar geleden. Wie er toen voor Nederland scoorde? Kaagman weet het meteen: "Lieke Martens."

Waar was je op dat moment?

"Ik zat thuis met mijn vader te kijken. Het was heel laat, gelukkig hadden we een wekkertje gezet."

Jullie tweede tegenstander is Kameroen. Wat is hun bijnaam en deden ze al eens eerder mee?

"De ontembare Leeuwinnen. En ze deden vorig WK ook al mee. Ze gingen eruit tegen… China!"

Hoe vind je het om tegen Kameroen te spelen?

"We spelen bijna nooit tegen Afrikaanse landen, leuk dat het nu wel gebeurt. Ik denk dat ze heel fysiek spelen en onvoorspelbaar."

Jullie laatste tegenstander is Canada. Wat is hun beste prestatie op een WK?

"Vierde!"

Juist! Hebben jullie het getroffen met Canada als groepshoofd?

"Weet ik niet. Het wordt een hele lastige wedstrijd, dat was op het vorige WK ook zo. En we hebben nog nooit van ze gewonnen. Ik weet niet of we het wel getroffen hebben met ze."

{image[334890][right-half][]}Is het een voordeel dat je als laatste tegen Canada speelt?

"Volgorde maakt me niets uit. Je moet ze allemaal hebben. Ik snap dat je doelt op een mogelijke salonremise, maar daar hou ik niet zo van."

Tot slot moet Kaagman antwoorden welk land het vaakst wereldkampioen is geworden en hoe vaak. Ze gokt op zes wereldtitels voor de Verenigde Staten.

Amerika is goed, maar er zijn pas zeven toernooien gespeeld en de VS wonnen ze niet allemaal.

"Oh oeps. Hahaha. Drie dan?"

Ja. Gaan ze de vierde pakken?

"Ze zijn favoriet. Ik heb ze een paar keer gezien op televisie, ze voetballen goed en fysiek zit het ook goed in elkaar. Ook denk ik dat Frankrijk kans maakt en met Duitsland moet je altijd rekening houden."

Met je WK-kennis zit het wel goed. Nu nog de prestaties. Hoe schat je jullie eigen kansen in?

"Ja toch, haha. Wij beginnen pas aan ons tweede WK ooit, het is voor ons geslaagd als we aan het publiek en aan onszelf hebben laten zien dat we er echt alles aan gedaan hebben. Maar wij dromen ook, hoor! Kwalificeren voor de Olympische Spelen is mooi, maar wij willen wereldkampioen worden en op 7 juli de beker omhoog houden. Daar gaan we voor."

Door: Alex Devilee

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen