Oranje-dagboek #3: Cristiane doet een Cristiano, Oranje compleet

9 juni 2019, 23:00

De derde dag van het WK leverde de eerste verrassende uitslag op. Brazilië en Engeland wonnen gewoon, maar Australië liet zich verrassen door Italië (0-2). Bij de Brazilianen, die met 3-0 wonnen van Jamaica, waren het vooral de oudjes die de show stalen. Een compleet Oranje werkte een van de laatste trainingen af voor het groepsduel met Nieuw-Zeeland.

Levende legende Formiga

Ze is inmiddels 41 jaar, maar weet van geen ophouden. De Braziliaanse Formiga schreef vanmiddag geschiedenis door de allereerste voetballer - vrouwen en mannen - te worden die op zeven WK's op het veld stond. En ja, ze begon tegen Jamaica gewoon in de basis. In 1995 maakte ze in Zweden haar eerste mondiale eindronde mee en het WK in Frankrijk zal haar laatste zijn. Al kan je nooit helemaal uitsluiten dat ze er in 2023 ook weer bij is.

Cristiane doet een Cristiano

Meerdere records sneuvelden vanmiddag in Grenoble. De 34-jarige Cristiane schreef net als haar teamgenoot Formiga geschiedenis. Zij scoorde drie keer en werd daarmee de oudste speelster die ooit een hattrick op een WK scoorde. Haar eerste doelpunt van de middag maakte ze met het hoofd, haar tweede prikte ze van dichtbij binnen en haar derde en laatste goal scoorde ze uit een vrije trap. Cristiano Ronaldo - bijna haar naamgenoot - werd afgelopen WK in Rusland bij de mannen de oudste hattrickmaker.

Alle Leeuwinnen op het veld

Vanwege lichte klachten liet Dominique Bloodworth twee dagen geleden de groepstraining aan zich voorbijgaan, maar de 24-jarige verdedigster maakte vandaag op het trainingsveld in Le Havre haar rentree. De Leeuwinnen trainden met een volledige groep: ook Kika van Es was er (weer) bij. De verdedigster liep tijdens de uitzwaaiwedstrijd tegen Australië een breukje in haar hand op en krijgt morgen van bondscoach Sarina Wiegman te horen of ze bij de groep mag blijven of dat ze wordt vervangen door Aniek Nouwen.

Kritiek deert Van de Sanden niet

Shanice van de Sanden is op het WK ongetwijfeld de speelster met het meest opvallende kapsel. Sommigen vinden haar pantercoupe mooi, anderen niet. Van de kritiek ligt ze zeker niet wakker. "Ik dacht gewoon: het WK begint dus ik doe iets speciaals. Dit vind ik gewoon mooi. Dit is wie ik ben. Ik houd van aparte dingen. Ik heb roze haar gehad. Paars, blond en nu dit", verdedigt de vliegensvlugge rechtsbuiten haar bijzondere haardracht in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Uitslagen

Australië - Italië 1-2

Brazilië - Jamaica 3-0

Engeland - Schotland 2-1

Oranje op socials

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen