Officieel: Maurice Steijn van VVV-Venlo naar Al-Wahda

Officieel: Maurice Steijn van VVV-Venlo naar Al-Wahda

9 juni 2019 – Maurice Steijn vertrekt definitief naar Al-Wahda in de Verenigde Arabische Emiraten, zo heeft de club bevestigd via de officiële kanalen. De 46-jarige oefenmeester maakt de overstap van VVV-Venlo waar hij vijf seizoenen hoofdtrainer was en in het seizoen 2016/2017 promoveerde naar de Eredivisie. Steijn is bij Al Wahda de opvolger van landgenoot Henk ten Cate en tekent een contract voor twee seizoenen. Onder Ten Cate was Al Wahda derde geworden in de competitie en wist het daarnaast ook de groepsfase van de Aziatische Champions League door te komen. Steijn zal eind deze maand aan zijn klus in de Emiraten beginnen met een trainingskamp om zijn club voor te bereiden op het nieuwe seizoen. De club spreekt de hoop uit dat Steijn het beste uit zijn team kan halen. Steijn was een paar weken geleden nog in beeld om de nieuwe trainer van PEC Zwolle te worden. Hij sprak ook met de club, maar werd het niet eens over een contract.

Voor VVV-Venlo begint dus de zoektocht naar een nieuwe trainer. Steijn begon in 2014 in De Koel als opvolger van René Trost. In zijn eerste seizoen werd hij zevende en plaatste hij zich met zijn team voor de play-offs. In het jaar daarna werd hij tweede, maar bleken de play-offs opnieuw het eindstation. In zijn derde seizoen werd de ploeg kampioen en de afgelopen twee seizoenen wist VVV zich vrijwel probleemloos te handhaven in de Eredivisie met een vijftiende en een twaalfde plaats.

Rinus Michels Award
Het leverde Steijn een nominatie op voor de Rinus Michels Award voor beste trainer, maar die prijs ging uiteindelijk naar Ajax-coach Erik ten Hag. In 2017 won Steijn deze prijs wel, maar dan als beste trainer van de Eerste Divisie. Voor zijn komst naar Venlo was Steijn tussen 2011 en 2014 trainer van ADO Den Haag, waar hij de jaren daarvoor als assistent en interim-trainer had gewerkt.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 20 juni 2019

  2. woensdag 19 juni 2019