Turkije verrast Frankrijk, Duitsland maakt geen fout

8 juni 2019, 22:45   Bijgewerkt: 9 juni 2019, 10:20

Turkije heeft zaterdagavond in de EK-kwalificatiereeks voor een grote stunt gezorgd door Frankrijk te kloppen. Door doelpunten van Kaan Ayhan en Cengiz Ünder werd de wereldkampioen in Konya met 2-0 verslagen. Duitsland maakte in de kwalificatiegroep van Oranje geen fout. Die Mannschaft kende geen moeilijke avond en zegevierde op bezoek bij Wit-Rusland met 0-2.

Turkije - Frankrijk 2-0

De kwalificatiereeks van Turkije verloopt vlekkeloos. Na overwinningen op Albanië (0-2) en Moldavië (4-0) werd zaterdag voor eigen publiek een flets Frankrijk verslagen. De doelpunten aan Turkse zijde werden gemaakt door Ayhan en Ünder, die beiden voor rust het net wisten te vinden. De Turken stijgen door de 2-0 zege naar de eerste plaats in Groep H, met een voorsprong van drie punten op zowel Frankrijk als IJsland.

Komende dinsdag spelen Turkije  in en tegen IJsland. Wordt dat duel gewonnen, dan zetten de Turken nog voor de zomerstop is begonnen een enorme stap richting plaatsing voor het EK in 2020. Dat wordt dan de vijfde keer dat zij deelnemen aan het Europees kampioenschap.

Wit-Rusland - Duitsland 0-2

In de EK-kwalificatiegroep van Oranje maakte Noord-Ierland op de vroege zaterdagavond geen fout tegen Estland (1-2). Ook de tweede concurrent van het Nederlands elftal, Duitsland, maakte geen misstap. Zonder zich overmatig in te spannen zetten de Duitsers Wit-Rusland met 0-2 opzij. Leroy Sané opende na dertien minuten de score en Marco Reus verdubbelde een kwartier na rust de marge.

Die Mannschaft stijgt door de zege naar zes punten en heeft een voorsprong van drie punten op Oranje, dat in juni geen EK-kwalificatiewedstrijden speelt omdat het deelneemt aan de finaleronde van de Nations League.

Overige uitslagen:

België - Kazachstan 3-0

Schotland - Cyprus 1-1

Griekenland - Italië 0-3

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen