Blind: "We spelen niet tegen Ronaldo, maar tegen Portugal"

8 juni 2019, 21:56

Veel aandacht zal zondagavond uitgaan naar Cristiano Ronaldo. De sterspeler van Portugal scoorde in de halve finale van de Nations League drie keer tegen Zwitserland (3-1) en is erop gebrand dat kunstje te herhalen tegen Oranje. Daley Blind erkent de kwaliteiten van Ronaldo, maar stelt dat het niet alleen om de vijfvoudig winnaar van de Ballon d'Or draait.

"Portugal heeft ervaren spelers en goede talenten. Ze kunnen zakelijk spelen en uit het niets een goal maken. Ronaldo zeker ja. Maar we spelen niet tegen Ronaldo. Hij is van wereldklasse. Maar we spelen tegen Portugal. Zo benaderen we de finale", wordt Blind daags voor de wedstrijd in Porto geciteerd door RTL Nieuws.

Oranje telde een aantal jaar niet meer mee, maar is terug op het wereldtoneel. "We zijn Frankrijk en Duitsland voorgebleven in de poule en hebben donderdag in de halve finale ook Engeland uitgeschakeld. Van Portugal winnen in een finale in Porto zou prachtig zijn. Daar gaan we echt voor. Met je land een prijs winnen, dat is niet veel spelers gegeven."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen